Ütemterv szerint

2022.10.25. 15:01

Jó ütemben épül és már meg is telt az új szombathelyi bölcsőde - fotók

Ütemterv szerint halad a Városligeti Bölcsőde építése Szombathelyen a régi városi strand területén, a 48 új férőhelyet már be is töltötték az intézményben.

Tömböly Ágnes

Forrás: Unger Tamás

Ötvenszázalékos készültséghez érkezett az új bölcsőde beruházása – ennek apropóján tartott sajtótájékoztatót kedden délelőtt dr. László Győző alpolgármester, Kopcsándi József önkormányzati képviselő és Sebestyén Bianka, a Szombathelyi Egyesített Bölcsődei Intézmény igazgatója a helyszínen. Negyvennyolc új férőhelyet alakítanak ki 662 millió forintból: 460 millió forintot európai uniós támogatásból, 202 millió forintot pedig önkormányzati forrásból finanszíroznak.

- Nagyon örülünk, hogy szépen halad a beruházás, és hogy Szombathely bölcsődei ellátásában az egyébként is kiemelkedően magas szolgáltatási színvonalat még tovább tudjuk emelni – hangsúlyozta dr. László Győző. - Minden az ütemtervnek megfelelően alakul – kapcsolódott a gondolathoz Sebestyén Bianka. - A kitűzött cél, hogy jövő áprilisban igénybe vehessék a gyerekek az új bölcsődét, úgy néz ki, megvalósul. A héten elkezdték a belső burkolási munkákat és a beiratkozások is megtörténtek. Teljes létszámmal tudunk indulni jövő áprilisban – hangsúlyozta az igazgató.

Megtudtuk azt is: hőszivattyús fűtési rendszerrel tervezték az épületet, aminek köszönhetően várhatóan ez lesz a leggazdaságosabban fenntartható bölcsőde a városban. Egyik olvasónk felvetésére – a parkolók felőli részen terveztek-e növénysávot a gyermekek védelme érdekében – rákérdeztünk: az udvart sövénnyel veszik majd körbe, és növényekben gazdag kertterv is készült Pintér Gábor okleveles kertészmérnök tervei alapján.

- Nagy igény volt erre a bölcsődére – erre is felhívta a figyelmet Kopcsándi József, hozzátéve: a játékok, bútorok, informatikai berendezések beszerzésére kiírt közbeszerzési eljárás szintén eredményesen zárult. A képviselő kijelentését Sebestyén Bianka is megerősítette: Szombathelyen valamennyi bölcsődei férőhely betelt. A tervek szerint a szentkirályi városrészen épülhet majd az újabb bölcsőbe, ahol negyvenv gyermeket fogadnának. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában