Aktív közösség

2022.10.04. 16:00

Káposztás ételeket főztek, lélekfát ültettek - Káposztafesztivált rendeztek Felsőberkifaluban

Káposztafesztivált rendeztek a Körmendhez tartozó városrészen, Felsőberkifaluban, amely mindig is aktív közösségi életéről volt híres.

Tóth Judit

Forrás: Szendi Péter

A főzőversenyre tizenegy csapat nevezett. Ahogy a fesztivál neve is megkövetelte, minden ételben lennie kellett káposztának. Az első helyet - nehéz döntés után - a zsűri Soltiéknak ítélte oda, akik igazi ínyencséget készítettek a Káposztafesztiválon: elzászi csirkecombot kínáltak gőzgombóccal.  

A rendezvényen megemlékeztek Csák Tamásról, a városrész korábbi önkormányzati képviselőjéről, a közösség aktív tagjáról, aki idén júniusban hunyt el. Két lélekfát is elültettek a gyönyörűen megújult kultúrház udvarán, az egyiket Csák Tamás emlékére, a másikat a helyi közösség tiszteletére. A programon jelen volt Bebes István, Körmend polgármestere is.

A nap folyamán sorra váltották egymás a színpadon a kulturális műsorszámok. Németh Lacika a főzéshez és az ebédhez adott zenei aláfestést, Joós Tamás a gyerekeket várta interaktív műsorával, a Percsák zenekar pedig kora délután szórakoztatta a közönséget a tőle megszokott minőségben.  Fellépett még Pál Krisztina és Gyémánt Valentin, este a bálban - amelyre megtelt a helyi kultúrház - a Chubby Retro Band húzta a talpalávalót.  A felsőberkiek kosárlabda mérkőzésre is kihívták a szomszédos településrész, Horvátnádalja csapatát, a meccs - a barátság jegyében - igazságos döntetlennel ért véget. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában