Átadó

2022.10.13. 11:42

Kisbusszal és fitneszparkkal gazdagodott az iskola Rumban

Kilencszemélyes kisbuszt, kültéri fitneszparkot, kerékpártárolót és szelektív hulladékgyűjtőt adtak át a Rumi Rajki István Általános Iskolában. A beszerzésekre a Rumi Diák Sportegyesület és a Szemünk Fénye Szülői Egyesület nyert pályázati támogatást a Magyar Falu Programból.

Tóth Judit

Forrás: Szendi Péter

Az eszközöket és a gépjárművet az iskola sportudvarán adták át csütörtökön reggel. Elsőként V. Németh Zsolt, a térség országgyűlési képviselője köszöntötte a megjelenteket. Beszédében kitért arra, hogy az iskola épületkomplexuma külsejében is mutatja az elmúlt évek előremutató változásait. 

- A tankerület és a helyi iskolai vezetés jóvoltából több mint 1 milliárd forint értékben valósultak meg fejlesztések az intézményben az utóbbi esztendőkben - mondta a képviselő, majd azt is hozzátette, hogy korszerű oktatátechnikai eszközökkel gazdagodott az intézmény, amely így már felveszi a versenyt bármelyik iskolával, hiszen európai színvonalat képvisel. 

Forrás: Szendi Péter

Fodor István, a Szombathelyi Tankerületi Központ igazgatója azt hangsúlyozta, hogy a rumi iskola biztosan jófelé halad. 

- Tíz éve ismerem igazgató úr és a tantestület munkáját, így tudom, hogy rengeteg pályázattal dolgoztak, számos fejlesztés, módszertani megújulás valósult meg, és folyamatos fejlődés jellemzi a közösséget. Nagyon büszke vagyok erre - mondta. 

Forrás: Szendi Péter

Az ünnepség végén V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő, Fodor István tankerületi igazgató és Kraft Béla László iskolaigazgató vágta át a létesítmények átadását jelképező nemzeti színű szalagot, majd Horváth István plébános áldotta meg a sporteszközöket és a gépjárművet. Végül a felsősök a fitneszparkot próbálhatták ki, az alsósok pedig az új kisbusszal tehettek egy kört az iskola sportpályáján tanáraik vezetésével. 

Forrás: Szendi Péter

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában