Októberben döntenek

2022.10.17. 18:55

Közösen üzemeltetnék a fürdőt Szentgotthárdon

A termál- és élményfürdő önkormányzati tulajdonban van. Felmerült, hogy a szomszédos hotellel közösen oldanák meg az üzemeltetést.

Tóth Judit

A nyitvatartás részleteiről még tárgyalnak

Fotó: Cseh Gábor

A szentgotthárdi hivatal számításai szerint az elszabadult energiaárak miatt az önkormányzati intézmények gáz- és áramszámlái akár 260 millió forinttal is nőhetnek a városban. 

– A működőképességet ugyanakkor biztosítani kell – mondta Huszár Gábor polgármester, hozzátéve: – Figyelembe véve a javaslatokat, a szakmai ajánlásokat és a helyi infrastrukturális lehetőségeket, takarékossági intézkedési tervet dolgozunk ki: 20-25 százalékos energiaköltség-megtakarítást szeretnénk elérni. 

A döntést az októberi képviselő-testületi ülésen hozzuk meg, a részleteket ezután hozzuk nyilvánosságra. Fontos kérdés az önkormányzati tulajdonú fürdő sorsa. Ezzel kapcsolatban rendkívüli zárt ülést tartottak, ahol olyan megoldási lehetőség körvonalazódott, amely lehetővé teheti a fürdő részleges nyitvatartását: a hotellel közös üzemeltetésben. Ennek a rendszernek a kidolgozása zajlik most. A város csak annyi forrást engedélyezhet, amennyi a téli temperálást fedezné, a többletköltséget a hotelnek és a vendégkörnek kellene finanszíroznia.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában