Statisztika

2022.10.11. 10:09

Május óta 46 ezer migránst fogtak el Burgenlandban

Polgár Patrícia

Illusztráció!

Forrás: VN-archív

Ahogyan arról korábban lapunk is beszámolt, május elején célzott ellenőrzést indított az osztrák Belügyminisztérium az embercsempészet és a menedékjoggal való visszaélés ellen, melynek meg is lett az eredménye: Ausztriában a rendőrség több mint 68 800 migránst fogott el, többségüket, 46 ezret Burgenlandban.

Gerhard Karner belügyminiszter sajtótájékoztatón jelentette be: az emberek elsősorban Afganisztánból, Indiából, Szíriából, Tunéziából és Pakisztánból érkeztek. Május eleje óta 440 embercsempészt fogtak el, közülük 172-t Burgenlandban – jelentette Franz Ruf közbiztonsági főigazgató. Az előző évben összesen 441 csempész volt, 2020-ban pedig 311 Ausztria-szerte – derült ki a magyarok.orf.at-n megjelent adatokból.

A jelentések szerint hetente körülbelül 3000 migránst fognak el, az elmúlt napok átlaga pedig folyamatosan 600 fölött van. Az Ausztria-szerte naponta bevetett 495 határőrből 350 dolgozik a Magyarországgal szomszédos tartományban. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában