Október 6.

2022.10.06. 19:22

Megemlékezés Sárváron: így zajlott az aradi vértanúk tiszteletére szervezett ünnepség - fotók

Polgár Patrícia

Fotó: Cseh Gábor

Az aradi vértanúk kivégzésének 173. évfordulójáról emlékeztek meg Sárváron is, csütörtökön délután. Az ünnepséget idén először, a közelmúltban átadott Batthyány-szobornál tartották meg.  Dr. Máhr Tivadar, a város alpolgármestere ünnepi beszédében elmondta, hogy ugyan minden évben megemlékezünk a magyar forradalmak áldozatairól, Sárváron különösen gróf Batthyány Lajosról, Sárvár és Celldömölk első választott képviselőjéről, az emlékezés a puszta tények felsorolásánál többet jelent. A legtöbben meggyőződésből vesznek részt a megemlékezéseken, ugyanis azok értelmi és érzelmi kapcsot jelentek számukra.

Beszédét követően megemlékező műsort adtak a Szent László Katolikus Általános Iskola tanárai és diákjai, majd a hajdani miniszterelnök szobrának megkoszorúzása következett. Az emlékezés jelképét Ágh Péter, a térség országgyűlési képviselője, majd Majthényi László, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke helyezte el elsőként a mementónál. Őket követően a sárvári önkormányzat, a pártok, a Mosoly Asztaltársaság, a Nádasdy Kulturális Központ, a Sárvár és Vidéke Ipartestület, a Szent László Katolikus Iskola, valamint a Vitézi Rend Vas-Zala Megyei Törzskapitánysága képviselői koszorúzták meg a szobrot. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában