Színpadi programok

2022.10.08. 18:51

Megtelt a cáki pincesor látogatókkal a gasztrofesztiválon - fotók

Gesztenyés gasztrofesztivált szerveztek szombatra és vasárnapra a pincesoron a Vas megyében élő nemzetiségek bemutatóival. Megtelt a falu a látogatókkal.

Merklin Tímea

Zámbó Lívia mutatja a Cáki burgert

Fotó: © Cseh Gábor

Volt kékfestő-boszorka és fakardvásár, méz és must, kosárhinta, lehetett díszíteni a mézeskalácsokat, szőlők, szörpök, lekvárok, savanyúságok, frissen eltett paradicsomlevek kínálták az ősz ízeit. Kukoricát főztek, gesztenyét sütöttek, az édességek között megvillantotta magát a darált dióval rétegelt zserbó, a gesztenyés kifli és a lekváros linzer.  A színpadi műsorban szerepelt a Horvátzsidányi Kulturális Hagyományőrző Csoport, a Magyarországi Szlovének Szövetsége Szakonyfalui Néptánccsoportja, a Kőszegfalvi Német Nemzetiségi Kórus, a Pornóapáti Német Tánccsoport, könnyűzenei koncertjén a gyerekeknek is énekelt a Varnyú Country.  

A közösségi ház udvarán hagyományos magyar és nemzetiségi ételeket, kemencés húsokat lehetett kóstolni. A játékudvart rusztikus játékokkal rendezték be, mókás próbákkal, jelmezes játékmesterrel és meglepetésdíjakkal várták a gyerekeket és a játékos kedvű felnőtteket. Kísérő programként kézműves vásár volt, a finomságok között volt kemencés langalló és cáki burger. 

Vasárnap folytatódik a fesztivál, a színpadon 14 órakor a Romano Ritmo zenekar kezd autentikus oláh cigány zenével és tánccal. 15 órától a Zsivány zenekar lép fel vasi dallamokkal és táncokkal. 15.30-tól Móser Ádám harmonikázik. 17 órától a Koprive horvát tamburazenekar fergeteges koncertjére számíthatunk.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában