Dr. Gulyás Gergely kancelláriaminiszter is jelen volt

2022.10.07. 17:39

Mesevilág Sében: felavatták Vas megye legújabb óvodáját - fotók

Piros betűs ünnepnappá vált a pénteki Sé életében: ötven férőhelyes óvodát avattak. Az eseményt megtisztelte jelenlétével dr. Gulyás Gergely kancelláriaminiszter, aki miniszteri keretéből 365 millió forinttal támogatta a beruházást.

Tömböly Ágnes

Fotó: © Unger Tamás

Csaknem ötven gyerekkel ingáztak szüleik Séből Szombathelyre az elmúlt években, a település lakosságszáma folyamatosan emelkedik. Az itt élők nagy álma volt, hogy óvoda nyíljon. 

- Nagy nap ez a mai, igazi ünnep, ami biztosan piros betűs bejegyzésként jelenik majd meg minden Sével kapcsolatos évkönyvben - mondta köszöntőjében Nagy Róbert polgármester, aki felelevenítette azt is: dr. Hende Csaba, a térség országgyűlési képviselője közbenjárására dr. Gulyás Gergely miniszteri keretéből előbb 257 millió forinttal, majd 2022-ben további 108 millió forinttal járult hozzá a beruházáshoz. Hozzátette: a Magyar falu programból 30 millió forintot tornaszoba kialakítására, 5 millió forintot pedig kültéri játszóeszközök beszerzésére nyertek el. Egy év alatt épült fel a 420 négyzetméteres, kétcsoportos intézmény. Nem véletlen az óvoda elnevezése sem: igazi mesevilág ez, ahova jelenleg negyvenkét kisgyerek jár nemcsak Séből, hanem a környező településekről is. 

- A hosszú távú stratégiai célkitűzéseket a nehéz időkben sem szabad figyelmen kívül hagyni, és ennek a kormánynak már 2010-ben az egyik legfontosabb stratégiai célkitűzése az volt, hogy a vidéki élet feltételeit ugyanolyan vagy legalábbis ahhoz közeli színvonalon tudjuk biztosítani, mint amilyenek a városi élet infrastrukturális feltételei - fogalmazott dr. Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter avatóbeszédében. Majd hozzátette: - Az elmúlt években talán a Magyar falu programnak köszönhetően éppen a legkisebb falvakban 2018 után nagyon nagy lépést tettünk, hogy ne legyenek infrastrukturális különbségek. Ez az óvoda is azon intézmények közé tartozik, amelyekkel nem egyszerűen csak behozták a lemaradást - talán ez a térség, a megye legújabb, legszebb, legkiválóbb óvodája - hangsúlyozta. A kancelláriaminiszter örömének adott hangot, hogy Hende Csabának köszönhetően ennek a fejlesztésnek részese lehetett, és hogy az ország is olyan pénzügyi helyzetben volt, hogy azt az adófizetők pénzéből finanszírozni tudták. 

Az ünnepi alkalomra a séi óvodások dallal, szavalattal, dr. Csider Sándor díszpolgár saját verssel, míg Kalló Zsolt érdemes- és Liszt Ferenc-díjas hegedűművész és a Capella Savaria művészei rövid zenei műsorral készültek. A Mesevilág óvodát Haller László katolikus plébános áldotta meg.           

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában