Érdemes körülnézni

2022.10.22. 19:18

Mi szem-szájnak ingere - A kőszegi Orsolya-napi vásár szombaton kezdődött, vasárnap ér véget

A hagyományos Orsolya-napi vásáron van minden, mi szem-szájnak ingere. Gesztenyeillat, mézeskalács illata keveredik az avar illatával - ez itt az ősz, a termés ünneplésének ideje. Szombaton kezdődött, vasárnap tart: érdemes körbenézni.

VN

Fotó: Ohr Tibor

 

Forgalmirend-változás a kőszegi Orsolya-napi vásár idején
Rendkívüli forgalmi rend a Hunyadi, a Park és a Temető utcában!

Egyirányúvá vált:
-a Hunyadi utcában kizárólag a Park utca felé (felfelé),
-a Park utcában kizárólag a Temető utca felé (lefelé),
-a Temető utcában a Károlyi Mihály utcától a Velemi út kereszteződéséig kizárólag a belváros felé (lefelé) lehet közlekedni a várhatóan megnövekedő parkolási igénybevétel miatt.

A gasztronómiai fesztivál programjaira Kőszegre érkezőket arra kérjük, vegyék igénybe a három, ideiglenesen a város szélén kijelölt parkolóinkat, amelyekből egy szép őszi sétával könnyen elérhető a belváros. Az ideiglenes, rendezvényünk alatt használható megállóhelyeket jól látható táblák jelzik már a 87-es főúton. 

P1 : Pogányi út és Deák F. utca közötti zöld terület
P2 : a 87. sz. főútról a Kethelyi úton lehajtva a Csónakázó tó melletti füves terület
P3 : a 87. sz. főútról a Strand sétányon lehajtva a volt városi strand előtti terület

Szombaton és vasárnap délutánonként (14.00 órától) a balesetveszély és a kihajtás megkönnyítése érdekében a Rákóczi úti körforgalom utáni Gyöngyös hídról kizárólag jobbra lehet rákanyarodni a 87-es főútra. Ausztria irányába fordulni csak a vasútállomás előtti P+R parkolókon keresztül lesz lehetséges.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában