Már elfolyik a víz

2022.10.18. 18:30

Mintegy 69 millió forintból fejlesztették a csapadékvíz-elvezető rendszert Porpácon

Mintegy 69 millió forintból fejlesztették a csapadékvíz-elvezető rendszert a Rákóczi Ferenc utcában. Korábban előfordult: nagy esőzések után udvarokat öntött el a víz.

Cseh-Egyed Bernadett

Forrás: Ohr Tibor

Korábban a terület lényegében nem rendelkezett rendezett csapadékvíz-elvezetéssel. Az utca keleti oldalán az árkok feltöltődtek, a kapubejárók alatti átereszek jelentős hányada beomlott, eltömődött, a jó állapotban lévők pedig nem megfelelő keresztmetszetűek voltak. Az uniós pályázaton nyert 69 millió forintból 885 méter hosszan valósult meg a fejlesztés. Schimmerné Schweiger Katalin polgármester elmondta, a szemléletformálás is a projekt része volt: felhívták a lakosság figyelmét a vizek helyben tartásának fontosságára is. 

A hivatalos átadón Ágh Péter, a terület országgyűlési képviselője hangsúlyozta: Porpácon az elmúlt időszakban komoly beruházások valósultak meg a csapadékvíz-elvezetés érdekében. A település fejlődését szolgálta továbbá a falubuszra, közterületi eszközökre, útfelújításra és az egyházi temető felújítására érkezett támogatás a Magyar falu programban. Az átadó alkalmából a település új polgármesterével is alkalma nyílt a találkozásra, a további munkához sok sikert kívánt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában