Összegzés

2022.10.03. 07:00

Nagy erőkkel vonultak a rendőrök, Fájdalom Ambulancia nyílt, szakonyfalui gigatökök - Ez történt Vasban

Összegyűjtöttük az elmúlt hét nap legfontosabb vasi történéseit, így, ha valamiről lemaradt volna, azt most pótolhatja.

vaol.hu

Forrás: vaol.hu

Nagy erőkkel vonultak a rendőrök az egyik szombathelyi áruházhoz - Legalább hat jármű vette körbe az embercsempészek autóját

Olvasónk juttatott el egy felvételt szerkesztőségünkbe pénteken a késő délelőtti órákban. A fényképen jól látható, legalább hat rendőrjármű sorakozott fel az egyik szombathelyi áruház előtti forgalmas útszakaszon, ahol egy szürke egyterű személyautót álltak körbe. 

Veréssel fenyegettek meg egy területi képviselőt Szombathelyen - A megdöbbentő esetről a sértett nyilatkozott portálunknak

A napokban tett közzé bejegyzést a közösségi médiában egy fodrászcikkekkel foglalkozó szombathelyi üzlet vezetője. A bejegyzésben leírják, hogy a területi értékesítésekkel foglalkozó alkalmazottjukat és annak párját ismeretlen tettesek megfenyegették. 

Az eset kapcsán megkerestük az érintett alkalmazottat, aki elmondta: számára egy nagyon megrázó és felkavaró élmény volt, ami vele és párjával történt.

Szombathelyen nyitott rendelőt a Fájdalom Ambulancia - fotók

Dekompressziós ágy és infúzióbár – többek között ezekkel a legkorszerűbb eszközökkel és a legmodernebb, mozgásszervi betegségek gyógyítására alkalmas konzervatív eljárásokkal várja a betegeket a Fájdalom Ambulancia szombathelyi rendelője. A hivatalos megnyitót csütörtökön tartották. 

Túlélte a mellrákot a vépi Süle Viktória - Segítő szándékkal mesélte el a történetét

Rosszindulatú emlődaganat – ezt a diagnózist kapta 2017-ben, negyvenévesen a vépi Süle Viktória. Egy évig harcolt a betegséggel, öt éve tünetmentes. Segítő szándékkal mesélte el a történetét: aki hozzá hasonló helyzetbe kerül, ne adja fel soha. S hogy ráébressze a nőket, a szűrővizsgálatok fontosak! A téma nem is lehetne aktuálisabb: szombaton volt a mellrák elleni küzdelem világnapja.

Megszorításokról, az e-rollerekről is szó esett a szombathelyi közgyűlésen

  • E-rollerek: szabályozzák és ellenőrizzék jobban!
  • Bagolyvárról és a Brenner-villáról
  • Ez nem a spórolás része: elromlott a fűtés a városházán
  • Vasivíz: jó döntés született?

Mi a helyzet a közös költséggel? - Több Vas megyei társasházkezelő vezetőjénél is érdeklődtünk

A közös költségek összegét egyelőre nem befolyásolja az energiaárak drasztikus emelkedése – állítják az általunk megkérdezett társasházkezelők. Többen keresik azonban az alternatív megoldásokat, megtakarítási lehetőségeket. Több Vas megyei társasházkezelő, lakásszövetkezet vezetőjét kerestük az ügyben.

Gréta műtétekre vár - Magántanuló a pornóapáti kislány, aki az agyában időzített bombákkal él

Kálváriát jár egy szülőpár kislányuk ritka betegségének kezeltetésével. Mint azt 2019-ben megírtuk, több lufiszerű agyi értágulata van Geosits Grétának, melyek közül azóta kettőt megműtöttek, de a többi is operációra vár. Elsősorban Magyarországon keresnek megoldást, de külföldre is elmennének.

Az édesapa levelet írt a volt és a jelenlegi köztársasági elnöknek, és a minisztériumnak is, hogy keresnek egy kórházat, ahol a szükséges műtéteket elvégzik. Egyelőre nincs megoldás, de tovább keresnek. Alapítványt hoztak létre „Gréta a mi hősünk” néven, hogy gyűjtsenek arra az esetre, ha a kislányt külföldre kell vinni az operációk miatt. Kint egy ilyen beavatkozás privátban hatvanezer euró. Még hét-nyolc műtét hátra van.  

Aki szeretné támogatni Gréta gyógyulását, az alapítvány elérhetőségét a közösségi oldalon a szülők profilján megtalálja. 

26 év után emeltek vádat a gersekaráti gyilkosság ügyében

A Vas Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki a vád szerint 1996 decemberében a Vas megyei Gersekaráton készpénzének és aranyékszereinek megszerzése érdekében megölt egy idős nőt.

Tökből a legnagyobbat - Extrém hobbija van a szakonyfalui Vajda Ádámnak - fotók

Extrém hobbija van a szakonyfalui Vajda Ádámnak: óriás tököket termel. A 465 kilós és 320 kilós példányoknak a csodájára járnak.Az idei Őrségi Tökfesztiválon a bejáratnál állították ki a Vajda Ádám által termesztett két gigatököt, amelyekre sokan rácsodálkoztak, még többen fényképezkedtek velük.  Persze voltak kétkedők is, akik nem akartak hinni a szemüknek, ennek hangot is adtak. Ádám ezt mosolyogva hallgatta, merthogy mindkét tök igazi, olyannyira, hogy országos versenyre utazik velük Martonvásárra.

Vas megye legszebb gyermekmosolyai - Átadtuk az idei pályázat díjait - fotók

Vas megye legédesebb gyermekmosolyai mögött profi módon kampányoló családok is állnak. Átadtuk az idei Gyermekmosoly fotópályázatunk nyerteseinek a Játéksziget ajándékutalványokat kedden délután.

Cukor van, csak nem a boltokban - Az idei termés az év végén kerülhet a polcokra

Ahogy lapunk munkatársai, úgy minden bizonnyal olvasóink is azt tapasztalhatták az elmúlt hetekben, hogy sokszor hiányzott a cukor a boltok polcairól. A szakember szerint rövid távon nem várható javulás.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában