Segítség

2022.10.06. 14:05

Négy tonna lisztet mértek szét a karitásznál - A rászorulók kisebb-nagyobb csomagokat kapnak a család nagyságának megfelelően - fotók

Merklin Tímea

Tuczaniné Régvári Marietta igazgató, Bodorkós Ferencné, Horváth Gáborné és Ahmed Hassan Sami

Forrás: Cseh Gábor

Fotó: © Cseh Gábor

Egyes helyeken már most kiosztják a plébániai karitászcsoportok, másutt egyéb élelmiszeradományokkal csomagba téve kapják meg a családok. Tuczainé Régvári Marietta karitászigazgató elmondta: A négy tonna lisztet a Magyarok kenyere −15 millió búzaszem programból kapták, melynek során annak szervezői az egész Kárpát-medencéből gyűjtötték a jótékonysági felajánlásokat. Ezt a mennyiséget nyolc éve minden évben megkapják, a Szombathelyi Egyházmegyéhez tartozó plébániai karitászcsoportok merik szét a lisztet a zsákokból kisebb adagokba, aszerint, hogy sokgyermekes vagy kisebb család kapja vagy egyedülálló. A Hollán Ernő utcai központból a lisztet már úgy vitték el, hogy akár be is adták hazafelé az érintetteknek.  

 

A lisztosztásnál itt voltak a kisunyomi, balogunyomi, az ölbői, rábapatyi karitászosok, az újperintiek, a dozmatiak, búcsúiak, séiek, a celldömölkiek, a táplánszentkeresztiek, a gencsapátiak és a perenyeiek is. Még aznap ki is porciózta a négy tonna lisztet a harminc karitászos munkatárs. Horváth Gáborné Mucus, a toronyi plébániai karitászcsoport munkatársa elmondta, hogy főleg a romacsaládoknak osztja ki a lisztet; a hétfőn kapott burgonyát előző nap hordták ki a rászorulóknak. Haller László atya Búcsúba szállította az oda címzett mennyiséget, a dozmatiak, séiek bejöttek érte. A krmpliból tíz kilogrammot kapnak a nagycsaládok, öt kilogrammot, akik ketten vagy egyedül élnek; lisztből annyiszor két kilogrammot, ahány gyerek van egy családban.    

Bodorkós Ferencné Erzsi Gencsapátiba 250 kilogramm krumplit vitt, már majdnem mind ki is osztották. A lisztből két zsákot porciózott két kilogrammos csomagokba. Amint mondta, érzékelik, hogy óriási az igény, minél több embernek akarnak adni valamit, ezért van, akinek a krumpliból adtak, van, akinek a lisztből fognak adni.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában