Vasi vizeken

2022.10.24. 12:00

Olcsai-iskolás diákok a horgásztanodában

A Mohosz által indított Horgászutánpótlás-nevelési és -oktatási program (HUNOP) keretében és támogatásával elstartolt horgásztanoda-program egyik állomásaként – hosszú kihagyás után – a körmendi Olcsai-Kiss Zoltán Általános Iskola osztálya látogatott el a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége vaskeresztesi központjába.

Ügyesek az ifjú körmendi horgászok

Forrás: www.olcsai.kormend.hu

Amíg a lelkes szülők az ízletes ebéd elkészítésén fáradoztak, a tanulók három csoportra különülve elsőként rövid összefoglaló előadást hallhattak a szövetség halgazdálkodási csoportjának vezetőjétől, Mesterházy Józseftől a horgászatra vonatkozó alapvető szabályokról, az alkalmazott eszközökről, általánosságban a halakról és a halőrzésről. Az előadást követően a csapatok egy-egy hivatásos halőr kíséretében a szövetség által biztosított horgászfelszereléssel a kisorsolt rajthelyen gyülekeztek. Az előkészületeket és a dudaszóval jelzett etetést követően csapatonként két ötméteres és egy háromméteres spiccbotot vetettek be.

 A bemutató horgászat alkalmával mindenki kipróbálhatta a horgászat alapfogásait. Esőmentes, napos időben zajlott a 1,5 órás „verseny”, de az erős, néha viharos szél nem könnyítette meg a gyerekek dolgát. A halak kímélete érdekében a csapatok eredményét a fogott halak száma adta. Első lett az Unicornis csapat, a második helyet a Nagy Ho-Ho-Ho-Horgász csapata szerezte meg, a harmadik helyen a Nincs Csapatnév nevű csapat végzett. Horgászkiadványokat és tanodai munkafüzetet kaptak a gyerekek a program zárásaként.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában