Átadó

2022.10.13. 16:14

Régi álma vált valóra a győrváriaknak - 945 millió forintból újult meg az iskola és épült tornaterem

Nagy nap volt csütörtökön a győrvári Béri Balogh Ádám Általános Iskolában. Átadták a felújított és kibővített iskolát, valamint a régóta áhított új tornatermet.

Tóth Judit

Forrás: Szendi Péter

A beruházás eszközbeszerzéssel együtt mintegy 945 millió forintba került, ebből mintegy 600 millió forintot az Európai Unió biztosított, a hiányzó részt pedig a magyar állam tette hozzá a kivitelezési munkákhoz.

V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő az átadón azt emelte ki, hogy szeretetből és példás összefogásból újulhatott, bővülhetett az iskola, amelybe 167 gyermek jár, nemcsak helyeik, hanem a környező települések diákjai is. - Győrvár mindig jól sáfárkodott a lehetőségeivel, ezért van az, hogy gyarapodó lélekszámmal büszkélkedhet és lépésről lépésre építkezik. A település a Vasi-Hegyháton a legnagyobb előrelépést produkálta az utóbbi időszakban - mondta az országgyűlési képviselő.

Forrás: Szendi Péter

Pásztor Andrea, a Győrvári Közös Önkormányzati Hivatal jegyzője Kaczor Zsolt Mihály polgármester szavait tolmácsolta: 

- Fél évszázados álom valósult most meg településünkön, nyolc osztálynyi gyerek örül ennek a beruházásnak, amely jelképezi Győrvár jövőbe vetett hitét. 

Fodor István, a Szombathelyi Tankerületi Központ igazgatója szerint a beruházással megvalósult a legfontosabb cél: a vidéki diákok is ugyanazt a lehetőséget kapják meg, mint a városban élők. 

Hollósy Szabolcs, az iskola igazgatója elmondta, hogy majdnem ötven évnek kellett eltelnie ahhoz, hogy az intézményben ilyen nagyszabású beruházás valósulhasson meg. 

Forrás: Szendi Péter

- A vasvári járás második legnagyobb létszámú iskolája vagyunk, nagyon örülünk ennek a fejlesztésnek, ezzel új korszak kezdődött intézményünkben.  

Zárásként Pintér Róbert projektmenedzser a beruházásról beszélt, majd szalagátvágás és helyszínbejárás következett. Az ünnepségen kulturáis műsort adtak az iskola diákjai.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában