Program

2022.10.06. 15:33

Színek, hagyományok, zene és tánc a Cáki Gesztenyés Gasztro Fesztiválon

Október 8-9-én, szombaton és vasárnap népek, színek, ízek találkoznak a Cáki Gesztenyés Gasztro Fesztiválon. Újdonságként bemutatkoznak a Vas megyei nemzetiségek hagyományos étel-zene-tánckultúrájukkal.

VN

Forrás: VN-archív

Fotó: Cseh Gábor

A pincesori színpadon egymást váltják majd a fellépők mindkét nap 14-től 18 óráig: horvát, német/sváb, szlovén/vend, roma, zsidó és a vasi magyar közösségek képviselői teszik színes kulturális kavalkáddá a hagyományos rendezvényt. A szombatot a Varnyú Country, a vasárnapot a Koprive koncertje zárja.

A közösségi ház udvarán hagyományos magyar és nemzetiségi ételeket, kemencés húsokat kóstolhatunk. Programokkal várják a gyermekeket is: a könyvtár előtt Toma és csapata izgalmas erőpróbák elé állítják majd őket, a nagy tölgyfa alatt kipróbálhatják, hogyan éltek a honfoglalás korában őseink és találkozhatnak a Fekete István Állatvédő Egyesület védenceivel, a kutyákkal is. A könyvtárban mézeskalácsot díszíthetnek, gyöngyöt fűzhetnek, ajándéktárgyakat készíthetnek. Szombaton és vasárnap 14 órától a KönyvtárMoziban cigány népmeséket vetítenek. Mindkét nap lesz kézműves vásár, borkóstolók, sült gesztenye, haraphatunk kemencés langallót és cáki burgert is. Hétvégi programjukkal a cákiak a Helyi Értékek Hete rendezvénysorozathoz csatlakoznak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában