Tárgyalt a testület

2022.10.27. 12:00

Takarékossági intézkedések: Bezár a közösségi színtér, költözik az orvosi rendelő Magyarszombatfán

Magyarszombatfa képviselő-testülete a legutóbbi ülésén az önkormányzati ingatlanok rezsiköltségének optimalizálásáról is tárgyalt.

Tóth Judit

Forrás: Magyarszombatfai önkormányzat

A testület arról döntött, hogy a rezsiköltségek emelkedése miatt a téli időszakra a Gödörházi Közösségi Színtér működését felfüggeszti, csak temperáló fűtés lesz, az épület állagának megóvása érdekében. Az intézkedés minden szolgáltatásra vonatkozik. A könyvtár nyitvatartása is módosul, a kölcsönzéshez előzetes egyeztetés szükséges. Az orvosi rendelés november elsejétől ideiglenesen átkerül az önkormányzat rendelőhelyiségébe, időpontja változatlan marad. Amennyiben az odajutás valakinek gondot okoz, a falugondnok segít a szállításban. 

A helyi egyesületek és az önkormányzat által szervezett, a település egészét érintő közösségi események nem maradnak el, így például megtartják a nyugdíjas találkozót is. A magánrendezvények költségeit még vizsgálja a testület, szóba került, hogy az ilyen jellegű események költségtérítésesek lesznek. Albert Attila polgármester a közelmúltban egy egyeztetésen vett részt, ahol a környező települések vezetői energetikai szakember előadását hallgatták meg. A téma a közvilágítás módosítása volt, amellyel a költségek minimalizálása a cél. Az egyeztetés informális volt, a testületi ülésen nem hoztak döntést róla. A közvilágítás megváltoztatása amúgy meglehetősen összetett folyamat, testületi döntés után a rendőrség, valamint a közútkezelő hozzájárulása, engedélye is szükséges. A lehetséges megoldásokat még keresik. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában