Megyei Prima díj 2022

2022.10.29. 07:00

Tánc és állatmentés: Csollányné Horváth Krisztina néptáncpedagógus, iskolaigazgató, szabadidejében kidobott, kóbor állatokat ment

Továbbra is szavazásra buzdítjuk olvasóinkat, akik a megyei Prima közönségdíjasra és az ifjúsági különdíjasra voksolhatnak november 2-áig. Ebben az időszakban bemutatjuk a többi díjazottat is, akiknek elismeréséről a VOSZ vasi szervezete döntött.

Merklin Tímea

Csollányné Horváth Krisztina

Forrás: Unger Tamás

Fotó: © Unger Tamás

Csollányné Horváth Krisztina néptáncpedagógus, a Dr. Pesovár Ernő Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója, az Ungaresca táncegyüttes tánckarvezetője a Derkovits-iskolában napközis tanító néni. Önkéntes munkaként kevés szabad idejében kidobott, kóbor állatokat ment, a Fekete István Állatvédő Egyesület elnöke. Ezért javasolták a Kiemelkedő Társadalmi Szerepvállalásért díjra. Csollányné Horváth Krisztina első kutyája a Kántorkönyvek szerzője, Szamos Rudolf dalmatájának a kölyke volt, amelyet minden szülői tiltás ellenére csempésztek haza a testvérével. 

Majd az egész család az eb miatt költözött ki a Joskar-Ola-lakótelepről Toronyba. Krisztina most is ebben a házban él a férjével, nyolc kutyával és négy cicával. Az ebek egy része egyesületi kutya volt, csak náluk ragadt, vagy visszakerült. A létszám állandóan változik attól függően, hogy hány állatkának van szüksége ideiglenes otthonra. 2008-ban alakult az egyesület, azóta saját menhelyük, már cicaházuk is van. Negyven-ötven állatmentővel indult az önkéntes munka, ma már csak négyen-öten viszik a vállukon az idő- és törődésigényes tevékenységet, miközben egyre nehezebb megküzdeni az adódó feladatokkal. Csollányné Horváth Krisztina számára a tánctanítás munka, hobbi és szerelem, emellett mégis az adja a legnagyobb feltöltődést, amikor az állatokkal törődik: a szemükben a feltétel nélküli szeretet csillog.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában