Bírálat

2022.10.24. 10:00

Terítéken a trófeák és a vadételek - fotók

Három arany, egy ezüst és öt bronz minősítés született a Vönöckön ötödik alkalommal megrendezett trófeaszemlén szombaton. A Kemenesaljai Nimród Vadásztársaság vadászházának udvarán vadételekkel kínálták a vendégeket.

Nagy Ildikó

Forrás: Tálos Csaba

A nyolcezer hektáron gazdálkodó, 36 tagból álló Kemenesaljai Nimród Vadásztársaság immár ötödik alkalommal rendezte meg a trófeaszemlét, amelyen ezúttal tizennégy gímbika trófeáját tekinthették meg a résztvevők. A vendégeket a házigazdák nevében Lőrincz János, a vadásztársaság elnöke üdvözölte, köszöntőt mondott Majthényi László, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke és Gagyi István, a megyei vadászkamara elnöke. Voelkerné Kovács Márta evangélikus lelkész részesítette áldásban a résztvevőket, akik a vadászház udvarán lévő emlékhelynél elhunyt vadásztársaikra gondolva hajtottak fejet

A trófeaszemlén az ünnepélyes hangulatról a Bakonyerdő Zrt. vadászkürtön játszó hivatásos vadászai és a Vadászhimnuszt éneklő Borbély Bence gondoskodott - az ebédről pedig a vadásztársaság tagjai és a meghívott séfek, akik tizenöt, finomabbnál finomabb étellel kínálták a résztvevőket.

A tizennégy kiállított trófea átlagsúlya 7,75 kilogramm volt, a bírálat során három arany, egy ezüst és öt bronz minősítés született. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában