Gyakorlati képzések

2022.10.19. 16:42

Több mint 3 milliárd forintból fejleszt az ELTE - A program a Savaria Egyetemi Központot is érinti

Gyakorlatorientált képzéseit támogató infrastruktúráját fejlesztheti az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) abból a 3,26 milliárd forintos európai uniós támogatásból, amelyet 2026 áprilisáig használnak fel. A program a Savaria Egyetemi Központot is érinti - erről a távirati iroda számolt be.

MTI

Fotó: Cseh Gábor

Az ELTE kedden az MTI-hez eljuttatott közleményben kiemelte, hogy a projektben energetikai rekonstrukció, épületkorszerűsítés, digitális eszközpark-fejlesztés, tananyagfejlesztés, valamint a hallgatói és oktatói készségek fejlesztése is szerepel.

A fejlesztések az egyetem lágymányosi és belvárosi campusát, egyéb budapesti telephelyeit, illetve Szombathelyen a Savaria Egyetemi Központot érintik, és három fő, egymáshoz szorosan kapcsolódó területen valósulnak meg - közölték.

Kifejtették: a gyakorlati képzéshez szükséges laboroknak helyet adó épületek részleges energetikai rekonstrukciója, a digitális eszközpark és az egyetemi informatikai hálózat fejlesztése, a hallgatók és oktatók digitális kompetenciáinak növelése egyaránt az ELTE oktatási és kutatási potenciáljának megerősítését szolgálja.

"A projekt a természettudományos képzések és a pedagógusképzés gyakorlatorientált programjainak átfogó megújításával, a hallgatók és oktatók kulcskompetenciáinak erősítésével (...), valamint a külföldi partnerintézményekkel közösen folytatott nemzetközi képzéseket fejlesztő lépésekkel járul hozzá a munkaerőpiaci igényeket kiszolgáló, versenyképes felsőoktatási struktúra megteremtéséhez" - olvasható a közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában