VárosFa Program

2022.10.20. 08:30

Több mint háromszáz fát ültetnek el Vas megyében

Sárváron megkezdődtek az ültetések, ezzel elstartolt a VárosFa Program – közölte a Szombathelyi Erdészeti Zrt.

Vas Népe

Fotó: VN

Vas megyében öt város összesen 306 darab, 16 féle fajú fával gyarapíthatja belterületi faállományát a MOL-Új Európa Alapítvány „Neked Zöldül” fenntarthatósági programsorozatának jóvoltából, partnerségben az Agrárminisztériummal, a Megyei Jogú Városok Szövetségével és az Országos Erdészeti Egyesülettel. Mint írják, ezúttal a 10 ezer főnél nagyobb lakosságszámú települések igényelhettek a városi körülményeket jól tűrő fajtájú facsemetéket

Sárváron a Gárdonyi Géza Általános iskola előtti parkban kezdődött a fásítás. Az intézmény negyedik osztályosai örömmel ragadtak lapátot, és csak ide 10 db többféle juhar és hárs került. A játszótér közelében tavasszal vágták ki a beteg, és így veszélyessé vált öreg hársfákat, most teljes lett a fasor és a liget. 

A Szombathelyi Erdészeti Zrt. munkatársainak útmutatásával Sárváron 40, Szombathelyen 70, Celldömölkön 56, Körmenden és Kőszegen 70-70 darab fát ültetnek el az országos program részeként. Ezek között akad amerikai és kislevelű hárs, keskenylevelű és magas kőris, korai juhar, pusztai szil, platán, fehér eper, közönséges nyír valamint gömb szivarfa is. 

A program kiemelt célja a települések zöldfelületének növelése mellett a környezettudatos nevelés, ezért a faültetésekhez igény szerint erdőpedagógiai foglalkozás is társul.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában