Tanársztrájk

2022.10.14. 08:13

Több Vas megyei iskola is csatlakozott az országos demonstrációhoz

Több Vas megyei iskola is csatlakozott ahhoz az országos demonstrációhoz, melynek célja, hogy a közoktatás jelenlegi helyzetére hívja fel a figyelmet.

Vas Népe

A Gayer-parkban tartotta tiltakozását a szombathelyi Kanizsai Dorottya Gimnázium és Zrínyi Ilona Általános Iskola

Forrás: Cseh Gábor

Szentgotthárd

Élő lánc a Szent Gotthárd Gimnáziumnál

Diákok, szülők, és néhány tanár alkotott élő láncot ma reggel nyolc óra előtt a Szent Gotthárd Gimnázium körül Szentgotthárdon. A szolidaritási eseményen megközelítőleg 280-an vettek részt.  

Forrás: Szendi Péter

Szombathely

Pénteken reggel több vasi iskolában terveznek demonstrációt a tanárok és a velük szolidaritást vállaló diákok. 

A Gayer-parkba 7.20-ra hirdette meg figyelemfelkeltő tiltakozását az a Kanizsai Dorottya Gimnázium és Zrínyi Ilona Általános Iskola, melyeknek pedagógusai korábban hasonló céllal élőláncot alkotva demonstráltak. A péntek reggeli megmozduláson a meghirdetett időpontban kezdtek el gyülekezni a park sportpályáján a résztvevők, akik élőképkén formálták meg a közoktatás helyzetével kapcsolatos elégedetlenség jelképét. 

Forrás: Cseh Gábor

Ezt a képet a demonstráció 7:40-re meghirdetett végéig tartották, közben aláfestő zeneként A Pál utcai fiúk fogadalmi dala, valamint noÁr Tanulni akarunk című dala szólt. 

A demonstráció végén egy diák kért szót, aki október 28-ára újabb sztrájkot jelentett be.

Kőszeg

7.45-kor kezdődött az élőláncos megmozdulás Kőszegen a Bersek-iskolánál. A szülői munkaközösség kezdeményezte a demonstrációt, és ahogy tervezték, tanítási időn kívül zajlott, tanórákat nem érintett. Kovácsné Szabó Éva igazgató elmondta, az oktatás rendben megkezdődött 8-kor az intézményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában