Az idősek ünnepe

2022.10.21. 11:14

Több Vas megyei településen is a szépkorúakat köszöntötték

A térség több idős polgárát is köszöntötte a hétvégén Ágh Péter országgyűlési képviselő, aki szombaton délután ellátogatott Csénye és Uraiújfalu idősek napi rendezvényeire.

VN

Ágh Péter képviselő a csényei szépkorúak társaságában

Fotó: Szendi Péter

Szombaton délután Csényében és Uraiújfaluban is idősek napi rendezvényt tartottak a települések szépkorú lakóinak. Mindkét helyen kulturális műsorokkal és vendéglátással készültek az ünnepeltek számára. Csényében Papp Rita és Bodnár Attila ajándékműsorát hallgathatták meg az egybegyűltek, Uraiújfaluban pedig a helyi általános iskola diákjai, a Jákfai Komédiások és az Újfalusi Csajok szórakoztatták a legidősebb polgárokat, valamint műsort adott Savanyu Gergely színművész. 

A délután folyamán mindkét településen meglátogatta az időseket Ágh Péter, a térség országgyűlési képviselője is, aki jókívánságai mellett jó hírekkel is szolgált nekik. Elmondta, hogy a kormány 4,5 százalékkal megemelte a nyugdíjakat, ami visszamenőleg, januártól érvényes és a 13. havi nyugdíjra is vonatkozik. Hozzátette, novemberben érkezik a nyugdíjprémium is, amivel több mint 240 milliárd forint pluszpénzt folyósít az államkincstár a nyugdíjasoknak a hónapban. További jó hír, hogy a többletet mindenki automatikusan megkapja, nem kell azt külön kérelmezni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában