Régi idők

2022.10.26. 17:15

Új játszóteret avattak Szombathelyen - fotók, videó

Az új Mérleg utcai játszótér ünnepélyes átadását tartották szerdán délután, amire nem csak a kicsik, de sok felnőtt is kíváncsi volt.

Fotó: © Cseh Gábor

Az átadón Kovács Tamás, a Falco Zrt. PR vezetője köszöntötte a jelenlévőket. Az ünnepélyes köszöntő után dr. Nemény András Szombathely polgármestere többek közt elmondta: nagyon öröm számára, hogy újabb játszótér létesült a városban, ami már a 78. a településen, és ez a szám még bővülni fog, hiszen jelenleg is van még két olyan hasonló létesítmény, amelyeket a közeljövőben adnak át. Hozzátette: ebben az esetben nagyon sok mindenkinek tartozik köszönettel mint polgármester, hiszen ez egy olyan játszótér,  amit nem a város hozott létre, hanem nagyon sok ember közös munkájának az eredménye. A város csak a terület biztosításával támogatta az ügyet.

A játszótér ötlete legfőképp Putz Attilának, a 7. számú választókörzet képviselőjének köszönhető, aki szintén köszöntőt mondott. Beszámolt a projekt menetéről, és köszönetet mondott mindazoknak, akik segítették a Bébic-telep hosszú távú fejlődését. Jelezte: reméli, az új játszótér is hozzájárulhat a telepet fenyegető elöregedés megakadályozásához.

A játszótér tervezését Pintér Gábor és Mangliár László önkéntesen és díjmentesen vállalták magukra. Emellett több más támogató is a projekt mellé állt, akik a játszótérre került új játékokkal, a növénytelepítéssel, vagy a kiegészítő elemekkel segítették az ügyet.

Az ötlet 2021-ben indult el, ám a kivitelezés a tervezettnél később fejeződött be nem várt komplikációk miatt. 

Megtudtuk: a Mérleg utcában régebben is volt játszótér, ami sajnos már több évtizede megszűnt, így az új játszótér visszahozza a régi időket az ott élők számára.

Az átadó végén a polgármester átadta a játszótér jelképes kulcsát a kicsiknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában