Reakció az energiaválságra

2022.10.30. 15:30

Új, korszerűbb helyszínre költözik a gyámügyi osztály Szombathelyen

A megyei kormányhivatal – reagálva az energiaválság okozta kihívásokra – új helyszínre költözteti a Szombathelyi Járási Hivatala Gyámügyi Osztályát. Az energiahatékonysági szempontok mentén hozott intézkedések egyszerűsítik a hivatal ingatlan-portfólióját és a szervezet belső folyamatait.

VN

Fotó: Cseh Gábor

A háború és az elhibázott brüsszeli szankciós politika következtében kialakult energiaválság működésének racionalizálására kényszeríti a vasi kormányhivatalt is. Mint azt a költözéssel kapcsolatos kérdésünkre válaszolva hangsúlyozták: a gyámügyi osztály költözése minden szempontból indokolt és racionális döntés. Ennek előkészítése és végrehajtása több hete zajlik és várhatóan jövő év elején zárul, de az ügyfélkiszolgálás ez idő alatt is zökkenőmentes marad.

Az intézkedések legfontosabb kritériumai, hogy a változások nem befolyásolhatják a szolgáltatások minőségét és a hivatal hatósági munkájának színvonalát. A gyámügyi osztály Petőfi utcai épületből a kormányhivatal meglévő, korszerűbb, Sugár úti épületbe történő költözése is e folyamat része. A költözés célja, hogy az ügyfelek számára könnyebben megközelíthető helyszínen, a korábbinál lényegesen energiahatékonyabb épületben nyújthassák azt a magas minőségű szolgáltatást, amelyet megszokhattak ügyfeleik. A Sugár úti épület minden előzetesen támasztott szakmai elvárásnak megfelel – tájékoztatta lapunkat a kormányhivatal. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában