Átadó

2022.10.14. 17:30

Ünnepélyes keretek között átadták a multifunkciós sportcsarnokot Szentgotthárdon - fotók

Tíz év után eljött a nagy nap: ünnepélyes keretek között átadták a Szentgotthárdi Sport- és Szabadidőközpontot. A csarnok első hivatalos sportrendezvénye a Négy nemzet tornája, amely pénteken és szombaton zajlik a magyar, a dán, a norvég és a francia férfi junior kézilabda válogatott részvételével.

Tóth Judit

Forrás: Szendi Péter

A Szentgotthárdi Sporttelepen a Szentgotthárdi Kézilabda Klub 2012-ben TAO támogatás felhasználásával egy sportcsarnok építésébe kezdett, amelynek munkálatai - többéves kihagyást követően - 2020-ban folytatódtak. Nagy öröm a város számára, hogy ez a hosszú folyamat befejeződött, és a sportolók, sportkedvelők használatba vehetik az új létesítményt.

V. Németh Zsolt, a térség országgyűlési képviselője a hivatalos megnyitón így fogalmazott: -Tíz év alatt készült el a sportcsarnok, mert közben voltak nehezítő körülmények, csődbe ment vállalkozó, majd két évig tartó koronavírus járvány, így megtorpant az építkezés. De most mégis itt vagyunk, ünnepelünk, mert sokan akarták, hogy a csarnok elkészüljön. Biztos vagyok abban, hogy felejthetetlen eseményeknek ad majd otthont a létesítmény, ami erősíti azt a tudatot, hogy milyen jó szentgotthárdinak lenni. 

Forrás: Szendi Péter

Pitz András, a Magyar Kézilabda Szövetség operatív igazgatóhelyettese arról beszélt, hogy egy 21. századi, korszerű, minden igényt kielégítő sportcsarnokkal gazdagodott a város és a térség.  Huszár Gábor, Szentgotthárd polgármestere is a sportcsarnok jelentőségét részletezte, a létesítményt Bodorkós Imre helyi plébános áldotta meg.

A sportközpont három szintes, alapterülete 2577 négyzetméter. A csarnok multifunkcionális, tehát a teremben űzhető sportok mellett rendezvényeknek is helyet ad a jövőben. Bálokat, koncerteket, zenés- táncos esteket és színházi előadásokat is szervezhetnek, mivel a csarnok rendelkezik speciális PVC padlóvédő burkolattal. A pálya megfelel a szabvány kézilabdapálya előírásainak - 40×20 méteres -, a nézők pedig 481 ülőhely közül választhatnak. A csarnok alkalmas a kézilabda mellett futsal, röplabda, valamint kosárlabda mérkőzések lebonyolítására is. 

Szentgotthárdon számos sportegyesület működik aktívan, számukra is megfelelő lehetőséget biztosít az új csarnok a felkészülésekhez, versenyekhez. A korábbi évek tapasztalatai azt mutatták, hogy a város sportlétesítmény-kínálata már nem tudta kiszolgálni a sportolók igényeit, ezt is orvosolhatja az új sportközpont. A kézilabdázók mellett a labdarúgók, az asztaliteniszezők, a táncosok, a tornászok, a küzdősportosok, a szabadidős sportolók és a helyi iskolák használják majd a csarnokot. Nagy segítséget jelentett, hogy egy újabb TAO pályázatból térelválasztó függönnyel is bővült a létesítmény felszereltsége, így egy időben több sportág is jelen lehet a teremben, ezzel a kihasználtság még hatékonyabbá válik.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában