Kihívások

2022.10.27. 17:00

Úton egy új normalitás felé - Könyvbemutató az ELTE szombathelyi Forrásközpontjában - fotók

Bege Botond

Forrás: Unger Tamás

Két új könyvvel ismerkedhetett meg a közönség csütörtökön az ELTE SEK Forrásközpontjában Szombathelyen. A tanulmánykötetek az egyetem Társadalomtudományi Kara Üzleti Kommunikáció és Marketing Tanszékének kiadványai, az Új kihívások, új készségek, új stratégiák - úton egy új normalitás felé címmel kiírt pályázat támogatásával, a Savaria University Press kiadásában.  A szerzők között egyetemi kutatók-oktatók mellett egyetemi hallgatók is vannak. 

 Kovács László és Szőke Viktória szerkesztette a Két év új normalitás – A koronavírus-járvány (Covid19) gazdasági és társadalmi hatásai című kötetet, az Új kihívások, új készségek, új stratégiák – úton egy új normalitás felé című kötet szerkesztője Kovács László. A két tanulmánygyűjtemény  sokféleképpen vizsgálja a koronavírus-járvány alatti időszakot, többek között gazdasági, szociológiai, politikai, és élettani szempontok szerint veszi számba a történéseket. A szerkesztők kifejezett célja volt, hogy közérthető, az érdeklődő olvasók számára élvezhető írások szülessenek. 

 

A könyvemutatón Székely Klára egyetemi adjunktus - a kötet egyik szerzője -, az esemény moderátora hangsúlyozta:   a diákok számára kiemelkedően jó  lehetőség volt, hogy bekapcsolódhattak a munkába, az itt szerzett tapasztalatokat a későbbiekben akár a munkaerőpiacon is a javukra tudják fordítani.  Kovács László tanszékvezető a szerkesztés folyamatáról, a hallgatókkal való együttműködésről beszélt. 

Horváth Zoltán, az Agora Szombathelyi Kulturális Központ igazgatója  szerzőként volt  jelen a bemutatón. Mint mondta:számára a munkafolyamat egyfajta kikapcsolódás volt, ahogyan a már elkezdett doktori iskola is  kiszakadási lehetőség a mindennapi életből. Bányai Boglárka jelenlegi és Tóth Eliza volt hallgató - szintén szerzők -arról számoltak be, hogy nagyon élvezték a munkafolyamot, a tanárok meglehetősen szabad kezet adtak nekik, de építő kritikájukra, segítő útmutatásukra gyakran volt szükség. Bányai Boglárka szeretné folytatni a kutatói munkát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában