Évforduló

2022.11.21. 12:23

A Hospice 30 éve Szombathelyen - Hétfőn nyírfát ültettek a jubileum alkalmából

Szombathelyen már harminc éve működik a Hospice alapítvány, amely a haldokló daganatos betegek számára ingyenes otthoni ellátást nyújt. Szombathelyen az országban másodikként jött létre ez a szolgálat.

Bege Botond

Forrás: Szendi Péter

Az alapítvány munkatársai szaktudásukkal, gondoskodásukkal segítik a daganatos betegeket és hozzátartozóikat a megye minden településén. Térítésmentesen, kezelő- vagy háziorvos elrendelésére a beteg saját otthonában biztosítanak speciális ápolást,  pszichés és szociális segítséget,  szakorvosi ellátást,  gyógytornát, diétás tanácsadást, gyógyászati segédeszközöket. Tavaly 131 betegnek nyújtottak otthoni ellátást, ezzel elérve, hogy a beteg családtagjaival lehessen a lehető legtöbbet. Feladataikat önkormányzati és egyéb támogatásokból, önkéntes társadalmi munkában, elnyert pályázatok segítségével és adományokból végzik.

A jubileumi év alkalmával ünnepélyes keretek között egy nyírfát ültettek el a Szombathelyi Jáki úti temetőben hétfőn délelőtt. Az ültetésen jelen volt Szombathely alpolgármestere, dr. László Győző, aki a saját és a város nevében is köszönetét fejezte ki a szervezetnek a több évtizedes munkájukért és sok további sikeres évtizedet kívánt nekik.

Az ültetés ünnepi hangulatát emelte Varga-Kaizler Bársonyka, a Kanizsai Dorottya Gimnázium tanulója, aki verset, illetve egy tantörténetet is előadott a jelenlévőknek.

Dr. Schaffer Éva, az alapítvány igazgatója az ültetés után köszönetét fejezte ki a támogatóknak, a temetőnek és fa adományozójának egyaránt, hiszen nekik köszönhetően méltóképpen tudnak emlékezni úgy az alapítványra, mint azokra az ápoltakra és szervezeti tagokra, akik már nem lehetnek közöttünk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában