Elismerés

2022.11.28. 18:04

A tűzoltó főhadnagy első helyezése

A Belügyminisztériumban tartották a Belügyi Tudományos Tanács őszi ülését. A találkozón adták át a Katasztrófavédelmi Tudományos Tanács pályázatának díjait is. Balogh Eszter tűzoltó főhadnagy, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője megosztott első helyezést ért el.

Tóth Judit

Illusztráció!

Forrás: VN-archív

A Katasztrófavédelmi Tudományos Tanács pályázatán a bírálóbizottság döntése alapján megosztott első díjat ért el Balogh Eszter tűzoltó főhadnagy, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője és dr. Márton Balázs, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Kar Rendészettudományi Doktori Iskola doktoranduszhallgatója. Balogh Eszter A halálesettel és személyi sérülésekkel járó tűzesetek számának csökkentése és megelőzése érdekében a leginkább veszélyeztetett, egyedül élő, idős, a szokásos kommunikációs csatornáktól leginkább elzárt rétegek megszólításának lehetőségei címmel írt pályaművet, ebben a társadalom legjobban veszélyeztetett csoportjaival történő párbeszéd és kommunikáció lehetőségeit taglalja. A kérdőíves kutatás során a háromszáznál kevesebb lakosú településeken vizsgálta, mennyire jutnak el a katasztrófavédelem megelőző célú üzenetei a lakossághoz. A felmérés során fény derült arra, hogy igény mutatkozna az ismeretek személyes átadására, például a falunapokon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában