Könyvbemutató

2022.11.23. 19:21

A vasvári Békeházban mutatták be Szinetár Csaba új könyvét

A Vasi-Hegyhát Natúrpark növény-és állatvilága címmel jelent meg dr. Szinetár Csaba zoológus, tanár legújabb kötete. A könyvet a vasvári Békeházban mutatták be először, a szerző részvételével.

Tóth Judit

A könyvbemutatón elsőként Kovács István, a Hegypásztor Kör elnöke köszöntötte a megjelenteket. Hiánypótló kiadványnak nevezte a könyvet, majd arról is beszélt, hogy a Vasi-Hegyhát Natúrpark hat éve kezdett szerveződni elősorban azokon a településeken, amelyek szőlőheggyel bírnak. Kevy Albert, a Vas Megyei Értéktár elnöke beszédében azt emelte ki, hogy a Vasi-Hegyhát olyan tájegység, amely az embert megállásra, elgondolkodásra készteti, és arra is ösztönzi, hogy az értékeket megőrizze. - Tizenhét natúrparkunk közül az egyik legfiatalabb a Vasi-Hegyhát Natúrpark, amely helyi közösségek tájszintű együttműködésén alapszik, és legfőbb célja a természeti és kulturális értékek bemutatása, megőrzése.  

A kötetről Zentai Zoltán, az ELTE SEK Földrajz Tanszékének vezetője is kérdezte dr. Szinetár Csabát, aki elsőként arról beszélt, hogy a természethez fűződő személyes kapcsolatainak kialakításában meghatározó szerepe volt gyermekkori élményeinek és szüleinek, akik mindketten köztiszteleten álló pedagógusok voltak. -Gyermekkoromtól kezdve sokat jártam kirándulásokra, horgászatokra, vadászatokra, így megismerkedhettem a természet szereplőivel.  Kisebb megszakításokkal azóta is követem a sorsát a hegyháti tájnak, amely különösen érdekes és izgalmas számomra - mondta.   

A kötet a Vasvári Nagytérségi Népfőiskoláért Alapítvány és a Hegypásztor Kör gondozásában jelent meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában