Legendás alak

2022.11.21. 13:43

"Ahol nekünk öröm lennünk" - Táncház Körmenden Csiduval és a seniorokkal

A táncházmozgalom egyik legendás alakját, Csatai László Csidut hívta meg legutóbbi programjára a körmendi Senior Néptáncegyüttes.

Tóth Judit

Fotó: Jámbori Tamás

Csatai László Csidu számára a tánctanítás életforma. Az ismert és elismert táncos immár több, mint négy évtizede oktat, számára a tanítványok mosolya – akár gyerekeké, akár felnőtteké – mindennél fontosabb. A körmendi Senior Néptáncegyüttes tagjainak is több évtizede van lábában a tánc, arról nem beszélve, hogy igazi, összetartó közösség van szó, amely jókedvnek sosincs híján. „Oda menjünk, ahol kellünk, ahol nekünk öröm lennünk” – juthat eszébe az embernek Nagy László verssora a Táncbéli tánc-szókból, merthogy itt csak egy dolog fontos: táncolni, és megszerettetni a táncot másokkal is. Ez a küldetése Csidunak és a körmendi senioroknak is, akiket Kiss Gábor vezet töretlen lelkesedéssel, már több mint 16 éve.

A körmendi táncház családias hangulatban zajlott, de egy biztos: örökre emlékezetes marad minden részvevőnek. Élő zenére mulathatott és énekelhetett a táncos közösség, erről a Poros banda tagjai gondoskodtak, akiknek természetesen nem a muzsikájuk poros, nevüket az alapító Porteleki családról kapták. 

A rendezvény az Emberi Erőforrások Minisztériuma Csoóri Sándor Alap, valamint a Körmendi Kulturális Központ és Körmend Város Önkormányzata támogatásával valósult meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában