Vendégek értékelései alapján

2022.11.24. 19:14

Átadták a díjakat az Év Szállása és Turizmus Kiválóságai Gálán – két Vas megyei díjazott

Gazdára találtak a díjak az idén tízéves Év Szállása és Turizmus Kiválóságai Gálán. A vendégek értékelései alapján 4-5 csillagos hotel kategóriában második helyen végzett az Ensana Hotel Sárvár, Panzió, Apartman, Vendégház kategóriában szintén sárvári, zsebelte be a második helyezést: a Holiday Apartman Sárvár.

vaol.hu

Az idei november jelentős mérföldköveket hozott a Szallas.hu életében. Lezárult a Szallas.hu-t is üzemeltető Szallas Group eladása. Immáron az új tulajdonossal, a lengyel tőzsdén jegyzett Wirtualna Polskaval az élen, a megszokott működés mellett került sor az idén tízéves Év Szállása és Turizmus Kiválóságai Verseny és Díjátadó Gála megrendezésére november 24-én. Az elmúlt évek nem várt kihívások elé állították a világot és a turizmus szakmát egyaránt. - A magyar szálláshelyeknek és az egész turizmus iparágnak hatalmas nehézségekkel kellett szembenéznie és megküzdenie – mondta Kelemen Lili, a Szallas.hu sajtószóvivője. – Az ő munkájuk és kitartásuk a díjakon túl kiemelt figyelmet érdemel, hiszen tevékenységük a szektor túlélését jelenti – tette hozzá.

Az Év Szállása 2022 fődíjat a Colosseum Hotel Mórahalom ****+superior nyerte el.

A tizedik évforduló alkalmából, idén rendhagyó módon, az elmúlt évek Év Szállása fődíjat nyert szálláshelyei is újra megmérettették magukat a Szallas.hu weboldalán foglalók körében. A szavazatok összesítését követően első helyezést ért el a 2015-ben fődíjat nyert Hotel Kapitány Wellness Sümeg****+superior, őt követi a 2016-os győztes Hotel Ózon & Luxury Villas Mátraháza ****superior, és harmadik helyen végzett a 2020-as év nyertese, a Hotel Európa Fit Hévíz****superior.

Az Év Turisztikai Attrakciója a vendégértékelések alapján a Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő, míg a zsűri értékelése szerint a Magyar Zene Háza. Magyarország kincsei közül a dobogó első fokán Debrecen végzett, Szeged a második és Zalakaros a harmadik a zsűri rangsorában. A Turizmus Szakma Példaképe – ifj. Papp Imre-emlékdíjjal Ritter Judit, a Hotel Szárcsa Székesfehérvár*** ügyvezető igazgatójának munkásságát ismerték el.

A vendégértékelések alapján a 4-5 csillagos, 70 szoba feletti hotelek kategóriájában az Ensana Thermal Sárvár a Minőségi díj második helyét nyerte el. Panzió, Apartman, Vendégház kategóriában szintén sárvári lett a második helyezett: a Holiday Apartman Sárvár.

A szakmai zsűrizésben részt vett Szigetvári József, a Szallas Group ügyvezetője, Papp István, a Szallas.hu termékmenedzsere, Vágó Ágnes, a Pont Itt magazin főszerkesztője, Hegedűs Attila, a Dentons Europe Consulting Ingatlan és Turizmus Tanácsadó Kft. partnere, Lendvai Mónika, az OTP SZÉP kártya üzletág vezetője, Darvas Zoltán, az Év Szállása 2021 fődíjat elnyert Avar Hotel**** Superior Mátrafüred tulajdonosa és a november 24-ei gála háziasszonya, Pataki Zita televíziós, rádiós műsorvezető. Idén közel 15 ezer szálláshely, 500 település és 7300 attrakció mérettette meg magát, valamint 1,6 millió vendégértékelés és hatezer foglaló szavazata segítette a szakmai zsűri döntését. A verseny főtámogató partnere az OTP SZÉP kártya, kiemelt támogatója a Google, média partnerei a Turizmus.com és a Pont Itt magazin voltak.

Díjazott kategóriák

Top kategóriák

Év Szállása 2022 fődíj – összesített eredmények alapján: Colosseum Hotel Mórahalom ****+superior

Az elmúlt 10 év Év Szállása – a Szallas.hu foglalóinak szavazatai alapján:

1. Hotel Kapitány Wellness Sümeg****+superior

2. Hotel Ózon & Luxury Villas Mátraháza ****superior

3. Hotel Európa Fit Hévíz****superior

Év Turisztikai Attrakciója 2022 – vendégértékelések alapján:

1. Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő

2. Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont

3. Hungarospa Hajdúszoboszló

Év Turisztikai Attrakciója 2022 – szakmai zsűri döntése alapján:

1. Magyar Zene Háza

2. Bükki csillagda

3. Szabadtéri Néprajzi Múzeum (Szentendrei Skanzen)

Év Turisztikai Települése 2022 – szakmai zsűri döntése alapján:

1. Debrecen

2. Szeged

3. Zalakaros

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában