Bezárnák

2022.11.09. 15:00

Az önkormányzat átvállalná a rezsit - Csaknem félezer aláírást gyűjtöttek Bükfürdő postájáért

A bükfürdői városrész postáját is be akarják zárni, a lakosság aláírásgyűjtéssel fejezte ki egyet nem értését. Az önkormányzat partner lenne a posta fenntartásában.

Merklin Tímea

Dr. Németh Sándor, Bük polgármestere

Forrás: Unger Tamás

Közel 450 aláírás gyűlt össze - ami a város lakosságának hetedét jelenti – a bükfürdői városrész postájának megtartása érdekében.  Dr. Németh Sándor, Bük polgármestere levelet írt a Magyar Postának, amelyben személyes egyeztetést kér azzal a céllal, hogy tekintsenek el a bezárástól. 

A helyieken kívül turisták is jelezték aláírásukkal a kezdeményezés támogatását. A polgármester tájékoztatása szerint a turisztikai szereplők, a szállodák többsége azon a településrészen működik, sokan használják naponta a postát. Több mint ezer ember dolgozik a fürdőn és a szállodákban, a Bük városában lévő posta onnan négy kilométerre van, az idősebb vendégkör számára nehezen elérhető. 

© Unger Tamás
Forrás: Unger Tamás

-Az ország legnagyobb tájépítészeti beruházása zajlik éppen Bükfürdőn, a megújuló főtér mellett van a posta, nem zárhat be, mikor épp korzó épül ki, hiszen azt várjuk, hogy ott legyen a fürdőélet központja – mondta a városvezető.  – Úgy véljük a válságban sem épülhetnek le a közszolgáltatások, az önkormányzat anyagi áldozatot is hajlandó hozni.  

Mivel a postától kapott tájékoztató levélből egyértelműen kiderül, hogy a legnagyobb problémát az energiaárak drasztikus emelkedése okozza, az önkormányzat felajánlja, hogy a bükfürdői posta megnövekedett rezsijének egy részét, illetve az összeg ismeretében az egészet átvállalja. Dr. Németh Sándor a levelében erről kezdeményezett egyeztetést.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában