Az új jövevényeknek

2022.11.09. 19:00

Babazászló és vándorgólya is köszönti az újszülötteket Acsádon

Acsád önkormányzata is csatlakozott a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom országos kezdeményezéséhez: ha kisfiú születik, kék, ha kislány, akkor rózsaszín zászlót tűznek ki az önkormányzat épületére, így ünnepelve a gyermekeket, a gyermekáldást.

Tóth Kata

Serman Gábor, Sermanné Szűcs Eszter és Kranczné dr. Kovács Bernadett fogják közre a gólyát

Forrás: Unger Tamás

A polgármesteri hivatal homlokzatán már múlt hónapban is lobogott a zászló: október 18-án született Hideg Arnold, a község idei első olyan babája, akit már ezzel a gesztussal üdvözöltek. November elején rózsaszínre cserélték a lobogót, és az életnagyságú gólya is másik házhoz vándorolt az Arany János utcában. „Szeretettel köszöntelek te édes kicsi csöppség, Életedet kísérje áldás és egészség! Szüleidnek te légy a fény, életük aranya, Mosolyod legyen napjaik csillaga!” – Simon Ágnes Babaköszöntő versikéje szerepel az oszlopra rögzített fatáblán, ami fölött a gólya áll. Az ötletes szerkezet november 2-án a most egyhetes Serman Annát fogadta hazaérkezése alkalmából a házuk előtt. Anna szülei, Serman Gábor és Sermanné Szűcs Eszter nagy örömmel vették a kapuban a személyes köszöntést, az oklevelet és a gratulációkat.

© Unger Tamás
Forrás: Unger Tamás

Tavaly nem volt újszülött a faluban, az idén eddig kettőnek örülhettek, és november végén még kettő gyermek születését várják, tudtuk meg Kranczné dr. Kovács Bernadett polgármestertől. Azt is elárulta: a csatornázási projektből maradt vízvezeték-csövön álló költöző madár tavaly még dekoráció volt a faluban, nemrég kapott csak új szerepet: asszisztál az oklevelek átadásánál és néhány hétig a kerítés előtt állva jelzi a külvilágnak: ebbe a házba gyermek érkezett. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában