Egyfecske

2022.11.29. 19:25

Belülről kifelé haladva

Horváth Nikoletta

Ha felfedezünk az arcunkon egy hívatlan vendéget pattanás képében, akkor hogyan állunk neki a nyomkodásnak? Előveszünk egy pazar fényképet, és a fotón látható arcunkat böködjük? Ez a megoldás sok sikert nem ígér. Hasonló történik akkor is, amikor mindenáron, görcsösen, kényszerűen a külvilágot akarjuk megváltoztatni. 

Miközben belül, bennünk az égvilágon semmi sem történik. Amikor kint feszülünk neki a korlátoknak, az olyan, mint amikor a fotográfián piszkálgatjuk a pattanásunkat. Hatástalan, eredménytelen, egyúttal rengeteg energiát emészt fel. Ellenben ha fogjuk magunkat, és bent rakunk rendet, akkor a külvilág is átalakul. Ha az arcunkat mi magunk, főleg ha egy hozzáértő kozmetikus veszi kezelésbe, a következő képen már pattanás nélkül tündökölhetünk. (Hát még, ha az étkezésre is ügyelünk!) 

Nem mindent és mindenkit kell megváltoztatnunk abban a hitben, hogy akkor végre jobb hellyé válik a világ. Mert a világunk a mi benső valóságunk. Ami egyetlen módon formálható. Belülről kifelé haladva – és semmiképpen nem fordítva!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában