Ünnepeltek a kicsik

2022.11.10. 19:58

Családi programokat szerveztek a bölcsődékben, felvonultak az óvodások Szombathelyen - fotók

A szociális hét keretében a város összes bölcsődéjében ünnepi programokkal készültek a dolgozók, nem csak a bölcsődébe járó kicsiknek.

Bege Botond

Forrás: Unger Tamás

A Szent Márton-naphoz kapcsolódóan mind a hét bölcsődében a libák és a sütőtökök téma köré szervezték tegnap délután a programokat. A bölcsődékben tökfaragásra volt lehetőségük a családoknak, illetve a gyerekek különböző libás alkotásokat készíthettek. A kifaragott lámpásokkal minden bölcsi „népe” a legközelebbi parkba sétált el közös éneklés közepette. Idén nem csak a bölcsődékbe járó kicsiket és családjukat várták, hanem bárki részt vehetett a programokon. 

A szociális terület bármely intézményéből is szívesen látták a kisgyerekes családokat. Sebestyén Bianka, a Szombathelyi Egyesített Bölcsődei Intézmény vezetője elmondta: egy kellemes, élménydús közös délutánt szerettek volna biztosítani minden érdeklődő számára. A délután folyamán a kicsik nagy élvezettel kóstolgattak különböző sütőtökös ételeket, vettek részt a játékokban, vagy épp élvezték a csillámtetoválás eredményét, mialatt az apukák a tökfaragó versenyben próbáltatták meg magukat. Ünnepeltek a Pipitér Óvodában is, ahol minden csoport külön előadással örvendeztette meg a meghívott szülőket, családtagokat, illetve László Győző és Horváth Soma alpolgármestereket. 

Az ünnepség előtt, Kapolcsi Kinga az óvoda vezetője köszöntötte a látogatókat, majd Szent Márton életéről és Szombathelyi kötödéseiről mesélt röviden. Hallhattuk, hogy miként jelent meg Jézus a majdani püspöknek, illetve, hogy miért lett katona fiatal korában. Az ünnepi műsorok után lampionos felvonulás következett az óvoda körül, amely szép és hangulatos látvány volt, hiszen addigra már a nap is lement, így a kicsiknek teljes élményben lehetett részük.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában