Rémisztgettek

2022.11.01. 18:30

Csokit vagy csalunk! Halloweeni ijesztgetések Bükön

Halloween alkalmából megyeszerte tartottak rémisztő programokat: Vönöckön, Bükön, Celldömölkön, Szombathelyen és másutt is, Szentgotthárdon tökpartit hirdettek.

Bege Botond

Forrás: Unger Tamás

Hétfőn este Bükre látogattunk, hogy megnézzük, miként nyer teret a hagyomány egy nyugat-magyarországi kisvárosban. Az idén első alkalommal megszervezett programra a részt vevő házak előre jelezték szándékukat. A gyerekek egy térkép segítségével tudhatták, melyik háznál várják a rémisztgetőket.

 

Első megállónk Farkas Lauránál volt, aki jelmezben, süteményekkel, üdítővel és persze cukorkával várta a gyerekeket. Elmondta, az ő családjában is van kisgyerek, aki részt vesz a programon, így jó ötletnek tartotta, hogy ő is beszálljon a mókába. A Csonka család négygenerációnyi boszorkát sorakoztatott fel a csokiért érkezőkkel szemben. Megtudtuk a szervezésben is nagy szerepet vállaló Csonka Giczi Ildikótól, összesen 18 helyszínen várták a gyerekeket. Hozzátette: szerencsére jó a közösség a községben, így sokan keresték fel jelmezben a finomságokat kínáló házakat.

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában