Helyi közélet

2022.11.30. 07:00

Egészségügy: családbarát megoldások

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom és a Magyar Kórházszövetség 2018 óta keresi a családbarát megoldásokban elöl járó kórházi osztályokat és kórházakat. Újra lehet pályázni a családbarát kórház és családbarát kórházi osztály címekért.

A korábbi években 52 kórházi osztály kapott címet, ők ös - szesen 22 kórházból pályáztak az ország egész területéről, és az utóbbi két évben 12-en innovációs díjban is részesültek. Ez a pályázat indult el az idén is, amellyel a mozgalom célja ezúttal is a jó gyakorlatok és innovatív ötletek gyűjtése és láthatóvá tétele mindkét területen: betegeknek és családjuknak és az egészségügyben dolgozó kollégáknak. Pályázni három kategóriában lehet: a Családbarát Kórházi Osztály 2023 cím esetén a beadási határidő 2022. 12. 16. 

A pályázatnak két része van: az első fejezet a kórházi osztály mint gyógyító-szolgáltató, a második a kórházi osztály mint munkahely család- és emberbarát működését vizsgálja. A Családbarát Kórházi Innováció 2023 közönségdíjra a közönségszavazás január 1-jén kezdődik. A közönségszavazáson való részvétel opcionális, ennek hiányában is érvényes a pályázat. A Családbarát Kórház 2023 díjra 2023. február 28-ig pályázhatnak az intézmények. A díjakat a Magyar Kórházszövetség 2023. évi kongresszusán adják át.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában