Fejlesztés

2022.11.13. 12:11

Épül a piac parkolója, fákat kérnek a lakók - Sátory Károly: kormányzati támogatás nélkül semmi nem történne itt - fotók

A végéhez közelednek a piac melletti parkoló felújítási munkálatai, dr. Hende Csaba parlamenti alelnök, Szombathely országgyűlési képviselője, Sátory Károly önkormányzati képviselő és Kertész Ákos lakó közösen járta be a környéket vasárnap reggel.

Cseh-Egyed Bernadett

Forrás: Cseh Gábor

A kormány 2021 júniusában mintegy 1 milliárd 205 millió forintnyi fejlesztési forrást ítélt meg a vasi megyeszékhelynek, ebből mintegy 220 millió forint jut parkolóépítésre a Vásárcsarnok szomszédságában. Korábbi fejlesztésekért felelős alpolgármesterrel, Illés Károllyal, közösen akkor a már építési engedéllyel rendelkező tervek megvalósítására tettünk javaslatot. Ehhez képest sokat kellett várni a kivitelezési munkák megkezdésére. Öröm, hogy most már lathatóan jól halad a beruházás – mondta Hende Csaba.  

– Ha nem lenne a kormánytól kapott támogatás, ebben a választókerületben szinte semmi nem történne. Jó lenne, ha végre a város is a zsebébe nyúlna, és talán a baloldali városvezetés által beígért ezer fából ide is jut néhány – hangsúlyozta Sátory Károly, aki úgy számol: ha az időjárás engedi, még az idén befejeződnek a munkálatok. 

 

Aggodalmát fejezte ki Kertész Ákos lakó: úgy tudják a felújítás a Vásárcsarnok épületének a vonaláig tart csak, pedig azon túl is nagy szükség lenne javításra, a volt gazdaáruház és az iskola mögött is balesetveszélyes a parkoló állapota. Hozzátette: zöld parkolót szeretnének – fákkal és virágokkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában