Vasi vizeken

2022.11.06. 15:06

Fogd ki és küldd be!

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége honlapján folyamatosan várja a kezelésében lévő horgászvizeken kifogott halakról készült fotókat. A legszebb fogásokat megosztjuk a Vas Népe horgászoldalán is.

vaol.hu

Vörös Zoltán horgára egy 4,9 kilogrammos márna akadt a Rábánál

Forrás: vasivizeken.hu

Októberben a nappali időjárás jellemzően inkább a nyarat idézi, azonban éjszakai hőmérsékleten már érezni a feltartóztathatatlan ősz közeledtét. Ezt nem csak a pulóverek vastagodásán érezzük, de vizeink hőmérséklete is lassan hűlni kezd. Ezt a változást a halak is megérzik, és a megszokott nyári hal eloszlás átrendeződni látszik. A korábban a távoli folyómederben táplálkozó, termetesebb példányok mozgolódni kezdenek, intenzív táplálék keresésbe fognak, hogy feltöltsék tartalékaikat a téli szűkösebb hónapokra. Folyóink békés halainak királyát, a márnát sikerült horogra csalnia Vörös Zoltánnak is, aki a Rábán fogta ezt a gyönyörű példányt október közepén. A hal súlya 4,90 kilogrammot nyomott, sebfertőtlenítés és fotózás után visszaengedték a folyóba. Szívből gratulálunk a szép fogásokhoz!

A szövetség honlapján bárki feltöltheti halfogásáról a fotót. A beküldők között éves horgászjegyet sorsol ki a szövetség a decemberi elnökségi ülésén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában