A sport kohéziós ereje

2022.11.23. 13:06

Fókuszban a sporttörténet - Bucsuban rendeztek konferenciát

A Kárpát-medencei Sport Hagyományőrző Egyesület, a Halmay Zoltán Olimpiai Hagyományőrző Egyesület és Bucsu önkormányzata közösen rendezték meg az 55. Nemzetközi Sporttörténeti Konferenciát a napokban.

Tömböly Ágnes

 A szakmai rendezvény résztvevőit a bucsui kultúrházban Gál Sándor polgármester köszöntötte, majd dr. Hende Csaba, az országgyűlés alelnöke - egyben a konferencia védnöke - a sport kohéziós erejéről és a magyar nemzet megkérdőjelezhetetlen összetartozásáról is beszélt. 

- Tizennyolcadik éve szervez sporttörténeti konferenciákat a magyar-magyar barátság és együttműködés jegyében a Kárpát-medencei Hagyományőrző Egyesület - tudtuk meg Horváth Vilmos elnöktől, aki előadóként is megjelent a bucsui eseményen. "Származása? Magyar!" című előadásában bemutatta azokat a sportolókat, akik magyar felmenőkkel bírtak, ám a történelem viharai folytán már nem Magyarország, hanem új országuk számára nyertek olimpiai érmet. A sepsiszentgyörgyi Csinta Samu és a Hargita megyei Csíki András előadásai ugyancsak számos sporttörténeti érdekességgel szolgáltak. Gál László, a Halmay Zoltán Olimpiai Hagyományőrző Egyesület elnöke jóvoltából pedig a Vaskeresztesen nyugvó Dombóvári Sándor pályafutásáról is hallhatott a szép számú érdeklődő. Hollerné Mecséri Annamária és Holler Péter közös prezentációban beszélt a magyar ifjúsági olimpikonok egykori sikereiről, majd későbbi, felnőtt pályafutásukról. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában