Magyar falu program

2022.11.27. 20:45

Fontos fejlesztések valósultak meg Nicken

Fontos fejlesztéseket adtak át vasárnap délután Nicken. Teljes hosszában megújult a Kőris utca, belső felújításon esett át az egykori paplak, tűzoltó védőruhákkal és -autóval gazdagodott az önkéntes tűzoltó egyesület. Az átadókat követően adventi gyertyagyújtás következett.

Polgár Patrícia

Ágh Péter és Csorba József az útavatáson

Fotó: Ohr Tibor

Az elmúlt években csaknem 450 millió forintnyi állami támogatás érkezett Nickre. A befolyt összegekből újulhatott meg többek között a közelmúltban a műgát felé vezető Kőris utca, elkészült az egykor paplakként szolgáló, ma már a Nicki Szent Anna Templomért Alapítvány székhelyeként működő épület belső felújítása és az önkéntes tűzoltók eszközparkja is megújulhatott – mondta el Ágh Péter országgyűlési képviselő az ünnepélyes átadón.

Csorba József polgármester elmondta: a Kőris utca csaknem három kilométeres szakaszon újulhatott meg. - A beruházás nem csak helyi érdekeket szolgál, hanem a szűkebb és tágabb értelemben vett térségben élők érdekeit is. Gondoljunk csak a mezőgazdasági és turista forgalomra – fogalmazta meg.

Az útátadót követően a Nicki Önkéntes Tűzoltó Egyesület védőfelszereléseit és új tűzoltó autóját adták át. Györfi Noémi, az ÖTE elnöke az eszközbeszerzésekkel kapcsolatban elmondta: a felszereléseket a Magyar falu program, az autót az önkormányzat támogatásával szerezték be.

Szabó Ervin, a Nicki Szent Anna Templomért Alapítvány tagja a székhely felújításával kapcsolatban elárulta: az elnyert támogatás – némi kiegészítéssel - az épület teljes belső felújítására volt elegendő.

Szakály Szilárd plébános megáldotta az átadott beruházásokat, valamint a tűzoltók állította betlehemet és az adventi koszorút is – az első gyertya meggyújtására Ágh Péter országgyűlési képviselőt kérték fel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában