Elismerés

2022.11.25. 19:50

Hat évtizede az egészségügyben: A szombathelyi Szabó Imréné Valika a SHAO-díjat is átvehette - fotók

Hatvan éve aktív dolgozója a szombathelyi Markusovszky-kórháznak Szabó Imréné Valika, akit a szemészeti osztály dolgozói 80. születésnapja alkalmából köszöntöttek, és a SHAO-díjat is átvehette.

Tömböly Ágnes

Fotó: Cseh Gábor

A legnagyobb titokban és a legnagyobb lelkesedéssel készülődtek a pénteki alkalomra a szombathelyi Markusovszky-kórház szemészeti osztályának dolgozói: meglepetésként ünnepelték 80. születésnapja alkalmából Szabó Imréné Valikát, aki nyugdíjas éveiben is aktív tagja a kollektívának, műtőasszisztensként dolgozik. A megható és szeretetteljes pillanatokhoz - nem mellesleg - tudományos konferencia is társult "60 év az Egészségügyben" címmel.

A megjelenteket először prof. dr. Bátor György osztályvezető főorvos köszöntötte, aki egy a debreceni szemklinikáról kapott levelet is felolvasott: "Az ünnepség jelentősége óriási, hiszen a szakdolgozók megbecsüléséről szól. Emellett példát mutat a hűségünkről, elhivatottságunkról és a kollegialitásunkról" - hangzott el. Majd prof. dr. Nagy Lajos, a kórház főigazgatója azt emelte ki, hogy Valika régóta már nyugdíj mellett dolgozik, ám szakértelmével máig vezető szerepet tölt be a szemészeti osztály munkájában.

Szabó Imréné a Magyar Szemészeti Szakdolgozók Egyesületének elismerését, a SHAO-díjat Nagyné Szőke Erzsébet elnök méltató szavai mellett vehette át. Megtudtuk: annak odaítéléséről már 2020-ban döntött a szervezet elnöksége. A műtőasszisztens hat évtizedes szakmai munkáját Majthényi László, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke és Nemény András, Szombathely polgármestere is oklevéllel jutalmazta, utóbbit Horváth Soma alpolgármester nyújtotta át. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában