Bartók Béla Zeneiskola

2022.11.22. 10:41

Hegedűverseny, kiállításmegnyitó és könyvbemutató - Koncz Jánosra emlékeznek

Idén ismét a Szombathelyi Bartók Béla Zeneiskola rendezi meg az Oktatási Hivatal által három évenként meghirdetett Országos Koncz János Hegedűversenyt.

Tömböly Ágnes

A programsor már november 24-én elkezdődik: csütörtökön 11 órakor a Jáki úti temetőben Koncz János sírjánál emlékeznek a hegedűművészre, életrajzát Gál József helytörténész ismerteti. 16 órakor a Bartók Béla Zeneiskola aulájában Gál József "A mi Janink" - Koncz János hegedűművész 1894-1937 című könyvét mutatja be. A művész tiszteletére kiállítás is nyílik, amit Horváth Imre karnagy ajánl az érdeklődők figyelmébe. Az első nap programja a Savaria Szimfonikus Zenekar ünnepi nyitóhangversenyével zárul, ahol közreműködik Baráti Kristóf, Kossuth-díjas és Bartók-Pásztory-díjas hegedűművész (a zsűri elnöke), vezényel Medveczky Szabolcs. 

Az országos hegedűversenyt november 25-én pénteken 9.30 órától, szombaton pedig 9 órától rendezik meg a Bartók teremben. Ugyanitt lesz a díjkiosztó gálahangverseny is, szombaton 16.30 órai kezdettel várják a zenebarát közönséget. A programokra a belépés díjmentes. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában