Előkészületek

2022.11.14. 11:31

Hétfőn felállították Szombathely karácsonyfáját a Fő téren  - A fenyőt reggel vágták ki Táplánszentkereszten - fotók

A hétfő reggeli köd leple alatt Táplnászentkereszten kivágták, Szombathelyre hozták - és felállították az idei karácsonyfát a város főterén. Végig ott voltunk mi is.

Bege Botond

Fotó: © Unger Tamás

Táplánszentkereszten nőtt meg az a nagyjából tíz méter magas ezüstfenyő, amit Bertáné Erika ajánlott fel Szombathelynek. Elmondta: húsz évvel ezelőtt vásárolták a csemetét, hogy az udvarukat díszítse, mostanra már a nagy mérete miatt zavarja a kilátást és a fény beáramlását az udvarra - és a gyökerei is elkezdték fölnyomni a körülötte futó járdát, így ideje megválnia tőle. Úgy gondolta, ennek legjobb módja az az elajándékozás, ezért kereste meg a városvezetést. Az önkormányzat elfogadta a felajánlást.   Így a fa jó célt szolgál, kárba sem vész - és a tulajdonos is megszabadult tőle.

Hétfőn reggel a kivágás és a felállítás is könnyedén ment, komolyabb problémával nem találkoztak a szakemberek, így az a fa, ami reggel nyolc órakor még a húsz éve megszokott helyén volt, délelőtt tízre már a főtéren állt és ünnepi hangulatát növelte.

A felállítás folyamatát sok arra járó is megcsodálta, főleg a kicsiknek volt érdekes látvány, de azért a felnőttek sem panaszkodhattak, amikor a több méter magas fa a levegőben lógott és a felállítását várta.

Mint már megírtuk, a Fő térre a díszek és a vásári bódék már a múlt héten kikerültek, a díszkivilágítás szintén. Azóta már felépítettek egy gyerekeknek szánt vonatot is - és a  fa felállításával egyre több minden van készen az ünnepi vásár megnyitásához, ami  pénteken, 18-án kezdődik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában