Gyász

2022.11.07. 18:09

Hetvenhét esztendős korában elhunyt a magyar tenisz és a Haladás VSE legendája, Szabó Éva

vaol.hu

Forrás: Facebook/Haladás VSE

Hetvenhét esztendős korában elhunyt a magyar tenisz és a Haladás VSE legendája, Szabó Éva. A Magyar Tenisz Szövetség ebben a videóban foglalta össze 2017-ben az örökös magyar bajnok, Szabó Éva sportpályafutásának legfontosabb állomásait. A Magyar Tenisz Szövetség is búcsúzik Szabó Évától - a honlapján jelent meg a következő közlemény. Mély megrendüléssel tudatjuk mindenkivel, hogy a legendás játékos, a magyar tenisz örökös bajnoka, Szabó Éva 77 éves korában elhunyt.

A Magyar Tenisz Szövetség és a Vasas SC saját halottjának tekinti. Szabó Éva másfél évtizeden át, 1964 és 1979 között szerepelt a válogatottban, 1973-ban és 1974-ben az év teniszezője volt Magyarországon, huszonhét magyar bajnoki címet nyert. A világ legjobbjai között is eredményesen szerepelt – volt 37. is a világranglistán –, Monte Carlóban elődöntős, a Roland Garroson és a nagy római salakpályás viadalon egyaránt negyeddöntős hellyel büszkélkedhetett, a kontinensbajnokságokról nyolc érmet őriz.

Martina Navratilova ellen akkor sikerült nyernie, amikor az akkor még csehszlovák színekben szereplő klasszis már 10. volt a világrangsorban (1976). Párosban Kitzbühelben bajnoki címet nyert, a hamburgi viadalon döntős volt. A veterán világversenyekről számos trófeát őriz – volt világbajnok, Európa-bajnok is.

Sportvezetőként is sokat szolgálta a hazai teniszt, Vas megye sportját, s a rendszerváltást követően két cikluson át alpolgármester volt falujában, Sorokpolányban. Az elsők között kapta meg a Magyar Tenisz Szövetség életműdíját (2006), és az európai szövetség is rangos kitüntetéssel tisztelgett a magyar teniszsport kiemelkedő egyénisége előtt.

Emlékét mindörökre megőrizzük!

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában