Döntöttek

2022.11.25. 11:00

Igazgatási szünet, egy adventi vasárnap, fásítási program - üléseztek a répcelaki képviselők - fotók

Polgár Patrícia

Munkarend szerint ülését tartotta csütörtökön este Répcelak képviselő-testülete. Döntöttek a temetkezési helyek megváltása, valamint az önkormányzati lakások bérleti díjairól és arról, hogy a téli szünet ideje alatt igazgatási szünetet rendelnek el az önkormányzati hivatalban. Elhangzott: adventi műsor idén kizárólag advent negyedik vasárnapján lesz a kisvárosban.

A fórum elején tájékoztatót tartott Molnárné Pap Edina a Több zöld város a fenntartható Európáért programról a Magyar Díszkertészek Szakmaközi Szervezete megbízásából. Az előadó hangsúlyozta a magán és közterületek zöldítésének és fásításának fontosságát, fotóprezentációval bemutatva, hogy milyen lehetőségek vannak egyéni, települési és globális szinten arra, hogy lélegző és élhető területeket, zöld folyosókat hozzanak létre. Az ülésen jelen volt Engi Krisztián, a Répcelaki Városüzemeltetési Kft. ügyvezetője, aki elmondta: Répcelakon idén közel 160 fát ültettek el, és a jövőben is folytatódik a városfásítási program.

Szintén még a napirendek megkezdésé előtt gratulált a testület Vezendi Gergelynek, aki az Országos Polgárőr Szövetségtől az Év polgárőre kitüntető címet - és Berényi Ferencnek, aki a megyei grémiumtól tárgyjutalmat vehetett át. 

 

Emlékplakettel köszönték meg képviselők Molnár Árpád 15 esztendős, és Németh Gábor 7 esztendős sportvezetői munkáját, akik a közelmúltban köszöntek le a Répcelaki SE éléről. Szabó József polgármester a két ülés között eltelt időszakról szóló beszámolójában többek között elmondta: 185 ezer forintot költöttek az új utcák tájékoztató tábláinak elkészíttetésre: a Tó köz, a Mátyás köz, és az Óvoda köz ezután már könnyen megtalálható lesz bárki számára.

Napirendjei sorában felülvizsgálta a testület a temetkezési helyek megváltási és újra megváltási díjait – döntésük értelmében mindenhol maradnak az előző évi árak; kivéve az urnasírok újra megváltási díjai esetében - ezeket ugyanis több lakossági megkeresés nyomán mérsékelik: 100 ezer forintról 50 ezer forintra – a megváltási időtartam pedig 15 évről 20 évre emelkedik. Emelkednek az önkormányzati lakások bérleti díjai. A szociális körülmény alapján és a közfeladatok ellátása, szakember ellátás javítása érdekében bérbe adott lakások lakbérének mértéke egységesen havi 400 Ft/m2-re; a licittárgyalás útján bérbe adni kívánt lakások, illetve a piaci alapon bérbe adott lakás lakbérének mértéke havi 1.200 Ft/m2-re változik jövőre.

Döntöttek a képviselők arról, hogy igazgatási szünetet tartanak a városházán: a hivatal december 22. és január 6. közötti zárva lesz. Ugyanebben az időszakban a település intézményei is bezárnak – kivéve a művelődési házat, ahol már december 13-tól zárva lesznek – egyfajta ügyeleti rendszerrel: hiszen igény esetén helyet adnak a civil szervezetek évzáró rendezvényeinek. Elhangzott: a város adventi rendezvényei ebben az évben december 18-ra korlátozódnak az energiamegtakarítási program részeként; a díszkivilágítás harmad ideig működik majd, mint előző éveken: december 16-án kapcsolják fel, és az ünnepek után pedig azonnal lekapcsolásra kerül. Az utolsó adventi vasárnapon, december 18-án a város civil szervezetei vendégelik meg a hagyományokhoz híven a lakosságot, és helyi fellépők mutatkoznak be.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában