Programok

2022.11.11. 08:00

Itt a nagy hétvégi programajánló Vas megyéből: Márton-napra is gazdag a kínálat

Vas Népe

Idén is megrendezik a Szent Márton-szobornál a hagyományos vesperást

Forrás: VN-archív

Fotó: Cseh Gábor

KONCERT 

SZOMBATHELY 

A Végállomás Klubban november 11-én, pénteken 20 órakor visszatér a Végállomásba az Alvin és a Mókusok. Vendég az NFR. November 12- én, szombaton 19.30-kor egy igazi zúzós estén az Ördög és a Beerzeebub lép színpadra, vendégük a helyi Nightheaven lesz. A Bohémban (Thököly Imre u. 14.) november 12-én, szombaton 20 órakor egy ütős underground hiphoppartin vehetnek részt a látogatók. A hangulatot garantálja a lemezjátszók mögül DJ. Scoob. 

CSEPREG 

Őszi hangversenyt ad Csepreg Város Fúvószenekara november 12-én, szombaton 18 órától a művelődési ház színháztermében, vezényel: Iliás Attila karnagy. Közreműködnek: Csepreg város mazsorettcsoportjai; művészeti vezető: Reseterits-Boros Evelin.

SZÍNHÁZ 

SZOMBATHELY 

Az MMIK Mesebolt Bábszínházban november 13-án, vasárnap 10 órakor Lázár Ervin: A hazudós egér című matinéelőadás megy, amelyre 4 éves kortól várják a gyermekeket.

 RENDEZVÉNY 

SZOMBATHELY 

A Víztoronyban november 11–12- én, pénteken és szombaton rendezik meg a 19. Verzió filmfesztivált, a 2022-es Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztivált; a vetítések naponta 17 órakor és 19 órakor kezdődnek. A Zonta Club Szombathely és a Berzsenyi Dániel Könyvtár vendége lesz november 12-én, szombaton 15 órakor Tisza Kata író, interkulturális pszichológiai szakértő. A rendezvény pontos helyszíne: a könyvtár első emeleti kölcsönzőtere. 

Tisza Kata kiáll az irodalom identitásépítő, önreflexiós szerepének népszerűsítése mellett. Irodalomterápiás tevékenységében a traumafeldolgozással, a hozott kötődésminták kapcsolatromboló hatásából való kilépés lehetőségével is foglalkozik. Az Agora Művelődési és Sportházban november 15- én, kedden 19 órakor „Pozitív spirál – Önmagunk és egymás erősítése” címmel Dr. Almási Kitti tart előadást. 

SZENT MÁRTON PROGRAMOK 

SZOMBATHELY 

Szent Márton-ünnepség lesz vesperással, lampionos felvonulással november 11-én, pénteken. Szentbeszédet mond: Haľko József pozsonyi segédpüspök. Kezdés 17 órakor a Székesegyházban, ahonnan egy félórás énekes imádság után indulnak el a résztvevők a Szent Márton-szoborhoz koszorúzni. A Víztoronyban november 11-én, pénteken 17.30-tól 21.30-ig Szent Márton szülővárosa felett címmel elemlámpás toronylátogatás lesz Szent Mártonnak, városunk védőszentjének emlékére. 

Az Agora Művelődési és Sportházban november 12-én, szombaton 18 órakor kezdődik a Szent Márton Gála. Közreműködők: Molnár Piroska színművész, Horváth-Kántor Máté és Káldy Márton, Poór Alexandra és Batyi Norbert, Kiss Vivien, Westside TSE, Lorigo TSE, a Weöres Sándor Színház művészei, Isis Big Band. 

RÉPCELAK 

Szent Mártonnapot tartanak a városban november 11-én, pénteken. 9–12 óráig kézműves vásár lesz a Radó téren, 15.30-kor kezdődik a lángátadás és tűzgyújtás, majd a felvonulás. Útvonal: Arany János utca–Radó tér (Szent Márton-jelenet)–Arany János utca. 

ACSÁD 

A Márton-napi rendezvény lámpás felvonulása 16.35-kor indul a Mézeskalács Óvoda elől. 17. 30-kor a községi kultúrházban megyei fotókiállítás nyílik. 

IKERVÁR 

A művelődési házban november 12-én, szombaton rendezik meg a Márton-napi vigasságokat. 14 órakor kezdődik a jótékonysági vásár és cserebere. 15 órakor Az újbor bírája Márton! jelszóval csapra verik az újboros hordókat. Közreműködik: a Geminum Castellum Énekegyüttes és a Szenior Örömtánc Klub. 16 órakor Márton vesszeje címmel kezdődik egy tréfás vetélkedő. 17 órakor Szaby mulatós dalokat énekel. 18 órakor „Lakoma”. 18.30-tól 20 óráig a Répce Party Country együttes tart retro táncházat és játéksarok lesz Puppné Illés Mónival.

 GYÖNGYÖSFALU 

A Szent Márton-templomnál november 13-án, vasárnap 14 órától Szent Márton-nap lesz. Programok: gesztenyesütés, vaddisznópörkölt-főzés, süteménykóstolás. 15 órakor a templomban a helyi énekkar ad koncertet. 16 órától bormustra lesz. A gyerekeket állatsimogató várja. 

KIÁLLÍTÁS 

SZOMBATHELY 

Az Agora Művelődési és Sportházban november 17-én, csütörtökön 17 órakor Vasi Építészeti Biennálé 2022. A Vas Megyei Építész Kamara idén is bemutatja az igényes lakó- és középületek, terek, parkok és belsőépítészeti alkotásokról készült fotókat és maketteket. 

SÁRVÁR 

A Nádasdy-vár Galeria Arcisban november 12-én, szombaton 16 órakor Simon János festőművész 50 év válogatás című kiállítását nyitja meg dr. Kostyál László művészettörténész.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában