Testületi ülés

2022.11.25. 07:01

Januártól új ügyvezetője lesz a Kőszegi Városüzemeltető Nonprofit Kft.-nek

Tizenkilencedik alkalommal ült össze 2022-ben a kőszegi képviselő-testület. A Városháza tanácskozótermében beszámolók hangzottak el, önkormányzati rendeletek módosításáról is szavaztak a képviselők.

Tóth Kata

Forrás: VN/Nemes Piroska

Kőszeg és a Kőszegi Járás munkaerő-piaci helyzetéről dr. Kapiller Sarolta, a Kőszegi Járási Hivatal vezetője számolt be. A képviselők elfogadták az önkormányzat 2022. III. negyedévi gazdálkodásáról szóló beszámolót: a III. negyedévben a bevételek (5 939 762 848 forint) elegendő forrást biztosítottak a kiadások teljesítéséhez (3 468 673 038 forint). A testület legutóbb 2021 decemberében döntött a Kőszegi Közös Önkormányzati Hivatalban dolgozó köztisztviselők illetménykiegészítéséről és illetményalapjáról. 2023. január 1-jétől a hivatalban dolgozó köztisztviselők illetményalapja 50.200 forint, a felsőfokú végzettséggel és érettségivel rendelkező köztisztviselőket 2023-ra egységesen az alapilletményük 20 százalékát kitevő illetménykiegészítés illeti meg – így szavaztak a képviselők.

A parkolási rendelet módosítását is tárgyalták. A díjköteles várakozási területeken hétfőtől péntekig 8–17 óra között, szombaton 8–13 óra között díjfizetés ellenében lehet várakozni. Ezek a területek időtartam-korlátozás nélkül vehetők igénybe, kivéve a Várkör Fő tértől a Győry János utcáig tartó szakaszának templom felőli része, ahol 20 percig lehet várakozni. A várakozás megkezdésének időpontját a szélvédő mögé tett tárcsán kell jelezni.

Jóváhagyták, hogy hozzájárul a város a felnőtt háziorvosokkal kötött ingatlanhasználati szerződésben szereplő közüzemi költségekhez, a téli rezsiszámlákhoz 500 ezer forinttal.

A képviselő-testület a 2022. évi költségvetésében a Kőszegi Sportegyesület részére 800 ezer forint összegig támogatást biztosít a rendkívüli kiadásaihoz. A legutóbbi ülésen közbeszerzési eljárás megindításáról hozott döntést a testület villamosenergia- és földgázbeszerzés tárgyában. A 18. napirendi pontként a közbeszerzési eljárás megindítására vonatkozó döntések visszavonásáról döntöttek.

Utolsó előtti napirendi pontként elbírálták a Kőszegi Városüzemeltető Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatói posztjára kiírt pályázatot. A Kft. jelenlegi ügyvezetője, Kovács István megbízatása ez év december 31-én lejár. November 4-ig négyen nyújtották be a pályázatukat, eredményes volt az eljárás. A négyből kettő pályázót hallgatott meg a Városfejlesztési, Idegenforgalmi, Környezetvédelmi és Vagyonügyi Bizottság. A meghallgatások után a cégnél öt éve dolgozó Eső Attilát javasolták az ügyvezető igazgatói munkakör betöltésére. (Az ügyvezetői poszt betöltéséről a képviselő-testület kinevezés útján döntött. A kinevezésre a polgármester tett javaslatot.) 2023. január 1-jétől öt év határozott időre őt nevezik ki a pozícióra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában