44-et vizsgálnak

2022.11.21. 16:20

Játszóterek felújítása Szombathelyen - Sajtótájékoztató a Bem utcában

Hétfőn délután tartottak sajtótájékoztatót a szombathelyi játszóterek kapcsán az egyik Bem József utcában, a frissen felújított játszótéren.

Bege Botond

Fotós: © Cseh Gábor

Az elmúlt három évet foglalta össze a játszóterek szempontjából dr. Nemény András polgármester. Elmondta: a játszótereknek fontos szerepük az önkormányzat terveiben, a közgyűlési többség megszerzése után az  első döntések között volt egy nagyobb összeg kiutalása a játszóterek felújítására. Pontosan 189 millió forintot költöttek erre a célra, ebből hatvan millió forint volt a legnagyobb tétel, egy új játszótér kialakítására a Parkerdő lakóparknál, amelyet 2020-ban fejeztek be. A 189 millión a város költött a már meglévő játszóterek karbantartására is. 

Emellett 30 millió forintot költöttek több mint tizenhárom játszótér fejlesztésére, ezen felül egy uniós projekt keretében – amelyben a többségi részt az EU biztosította – összesen száz millió forintot fordítottak másik három játszótérre.

Továbbá elhangzott  az is, hogy Szombathelyen 78 játszótér van, 44 esetben lett időszerű a háromévente kötelező felülvizsgálat. A vizsgálat alapján ezeket a játszótereket is felújítják november végéig.

A Centenáriumi Liget emlékhelyét ugyancsak kialakítják a Bem József utca 2. található játszótéren. 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában