A gyermekosztály javára

2022.11.24. 15:47

Jótékonysági vadászat nem csak vadászoknak - Vas megye is csatlakozott

Vas megye is csatlakozott a december 27-i országos jótékonysági vadászathoz – jelentették be a szervezők csütörtökön sajtótájékoztatón. Az évtizedes múltra visszatekintő akció az ország 19 megyei korházának gyermekosztályát támogatja.

Cseh-Egyed Bernadett

Forrás: MW-arcíhv

Az országban eddig 86 ezer, Vas megyében mintegy 9500 gyermek gyógyulásához járult hozzá a vadásztársadalom, idén is több tízmillió forintnyi adomány összegyűjtésében bíznak. Fejes László, az Országos Jótékonysági Vadászat Nonprofit Kft. ötletgazdája és ügyvezetője elmondta: a kezdeményezés mára az ország egyik leghatékonyabb karitarív kezdeményezésévé nőtte ki magát. A Vas megyei vadászkamara is csatlakozott az akcióhoz, Gagyi István, a szervezet elnöke abban bízik: ez hozzájárul a vadászat pozitív megítéléséhez. Szólt arról is, a közelmúltban megnyílt új váti lőtéren rendezett jótékonysági verseny bevételét szintén erre a programra ajánlották fel. A vasi vadászat házigazdája Ferenczi Balázs lesz, akinek önkéntes munkáját a Gróf Széchenyi Zsigmondról elnevezett emlékéremmel ismerték el.  

Dr. Kondora Bálint, a Vas megyei közgyűlés alelnöke nagykövetként segíti a jótékonysági vadászat vasi lebonyolítását. Felhívta a figyelmet: a jótékonysági vadászatot nem csak vadászok támogathatják, magánszemélyek, szervezetek, cégek jelentkezését is várják a www.ojv.hu oldalon. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában